v rubriki dogodki:
.. / / / 14.05.2010 10:16

Severina v Križankah 21. maja 2010

Priljubljena hrvaška zvezdnica Severina se ponovno vrača v Slovenijo (na ŽVPL-u smo jo fotkali že daljnega leta 2003)! Tokrat z glasbenim spektaklom, ki je konec preteklega leta navdušil 25.000 razgretih oboževalcev v legendarni beograjski Areni. V Ljubljani se bo veliki koncert zgodil v idiličnem ambientu Križank 21. maja zvečer.

Pevka, ki je izdala 9 studijskih albumov in v bogati karieri sodelovala s številnimi zvenečimi imeni (Goran Bregović, Arsen in Matija Dedić, Željko Bebek, Đorđe Novković, Boris Novković, Marina Tucaković in drugi), je pripravila nov, zanimiv repertoar avtorskih pesmi, ki so nam v preteklih letih zlezle pod kožo in so stalnica vsake dobre zabave.

Prepričljiva kombinacija pesmi z zadnjega albuma in tudi starejših uspešnic bo seveda dodatno podkrepljena z izjemno bogato kostumografijo ter scenografijo.

Oglejte si foto reportažo s Severininega koncerta v Križankah

Biografija

21. aprila leta 1972 rojena Severina Vučković je eden izmed fenomenov hrvaške glasbene scene. Zagon je prikupna Splitčanka, ki sicer živi v Zagrebu, dobila že kot deklica v KUD-u Mozaik, kjer je okusila prvih pet minut slave, in sicer s prvimi nastopi na otroških festivalih. Prvič je zmagala na otroškem pevskem festivalu, ko je bila stara devet let. Pri petnajstih je začela peti z raznimi bendi na dalmatinskih poletnih terasah.

Prva plošča, ki jo je posnela leta 1989, se je prodala v okoli devet tisoč izvodih, potem pa je šla njena pot samo še strmo navzgor. Kmalu jo je pod svoje okrilje vzel hrvaški hitmaker in producent Zrinko Tutić, s katerim je sodelovala nekaj let. Album Dalmatinka z istoimensko skladbo je postal pravi mega hit, Severina pa je polnila dvorane in medije.

Tudi albumi Trava zelena, Moja stvar, Ja samo pjevam in Pogled ispod obrva so prinesli številne uspešnice, ki so v kombinaciji s Severinino izdelano celostno podobo pevki samo še utrdile status megazvezde.

Potem se je lotila novih in novih projektov: igrala je v resnih fimih, nastopala v gledališčih, se pojavila tudi na modnih brveh in celo na DORI, kjer je
spomladi 2006 brez težav povozila konkurenco. Naslednji album, Zdrava Marija, ki ga je posnela v sodelovanju z legendarnim Goranom Bregovićem, je spet dvignil prah.

In tako je ostalo vse do danes - Severina dvigne prah povsod, kjerkoli se pojavi.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Severina prihaja v Ljubljano - thumbnail

Severina prihaja v Ljubljano

Foto: Veso Art / veso-art.com