v rubriki dogodki:
.. / / / 24.06.2009 11:24

Simply Red v ljubljanski Hali Tivoli

Simply Red so na glasbeni sceni prisotni že 25 let, v tem času so izdali 10 albumov, ki so dosegli 50 milijonsko prodajo, osovojili številne glasbene nagrade in v živo nastopili pred približno 10 milijoni ljudi. Po treh letih bodo 24.6.2009 spet nastopili v Ljubljani, tokrat v Hali Tivoli.

Simply Red, angleška glasbena skupina, ki je na glasbeni sceni prisotna že 25 let. V tem obdobju so izdali 10 albumov, ki so dosegli 50 milijonsko prodajo, osovojili so številne glasbene nagrade, zasedli prva mesta glasebenih lestvic in v živo nastopili pred približno 10 milijoni ljudi.

Ob 25 obletnici nastanka skupine in ob izidu albuma Greatest Hits, se Simply Red februarja 2009 odpravlja na svetovno turnejo. Truenjo bodo začeli na Tajskem, sledila bo Avstralija, Nova Zelandija, Mehika, Brazilija, junija pa se bodo angleški glasbeni veljaki ustavili tudi v slovenski prestolnici.

Pevec in ustanovitelj skupine Mick Huchnall, se je po razpadu svoje prejšnje skupine Fanatic Elevators, odločil da naredi novo in udarnejšo. Novo skupino je poimenoval po svoji ljubezni do nogometnega kluba Manchester United, levičarskem prepričanju in svoji barvi las. Simply Red so prvi singel Moneys's Too Tight izdali leta 1985. Istega leta so v svet poslai svoj prvi album Picture Book. S skladbo Holding back the years so Simply Red prodrli v sam vrh svetovne glasbene scene. Dve leti za tem, so izdali album Men and Women, temu je sledil album A new flame. V letu 1991 pa je zaslovel album Stars, ki je veljal za najbolj prodajani album leta v Veliki Britaniji.
Skupina si je po zadnjem uspešnem izidu vzela štiri leta premora, da se je lahko osredotočila na pripravljanje novih glasbenih podvigov. Tako so v letu 1995 izdali svoj peti izdelek Life. Temu je sledilo nizanje uspešnih, dobro izdelanih in izvršenih albumov, kot so Simply Red Greates Hits, Blue, Love and the Russian Winter, It is only love, Home, Simplifield in Stay.

Simply Red niso znani le po svoji kvalitetni soul-pop glasbi, vendar tudi po izvrstnih nastopih. Nadstandardno izpeljani koncerti, ne pustijo ravnodušnosti in rzočaranja med gledalci.

Prodaja: www.eventim.si

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Simply Red - The Greatest Hits - thumbnail

Simply Red - The Greatest Hits