v rubriki dogodki:
.. / / / 05.02.2004

Stamina Emcee v Media parku

Obveščamo vas, da v goste že tretjič prihaja londonski vokalist-producent in DJ svetovnega slovesa Stamina Emcee, sodelavec Movement ekipe in tesen sodelavec našega zadnjega gosta DJ Patifea, ki se bo tokrat prvič predstavil tudi kot DJ. Dogodek bo v petek 06.februarja v Media Parku, na Brazil Fiesti preizkušeni lokaciji na Kranjčevi 20 pri POP TV v Ljubljani.

Stamina je glasbeno pot začel l.94 in čeprav se tega še ni zavedal, ga je prav ljubezen do zgodnjega jungla (predhodnik zvrsti ki jo danes poznamo kot drum.n.bass; v nadaljevanju d.n.b) pripeljala do današnje pozicije enega najbolj cenjenih talentov svetovne d.n.b scene.

Že istega leta se je poleg intenzivnega obiskovanja londonskih d.n.b zabav lotil tudi pisanja besedil. Kupoval je vinile in ker je bila večina instrumentalna, je zraven želel tudi besedila, vokal in dodatno melodijo. Kmalu je dobil svojo priložnost na mikrofonu na najboljših piratskih radio postajah in kmalu tudi možnosti za nastope po manjših londonskih klubih.

Dve leti kasneje je na radiu Rinse FM začel MCjati za Flighta in Ruffstuffa - slednji ga je l. 2000 predstavil organizatorjem legendarnih londonskih d.n.b večerov Movement (danes praznujejo 7 let) in mu tako spremenil življenje.

Postal je njihov resident MC in nadaljeval pot po celotni Angliji, Evropi, Aziji, Avstraliji, Združenih Državah in Južni Ameriki kjer danes redno nastopa.

Spoprijateljil se je z brazilskima wonder boyema Markyjem in Patifeom in ju od takrat izmenično spremlja na mikrofonu kamorkoli gresta.

Stamina kot MC:
Po lastnih besedah je Stamina DJjev MC - tam zaradi njega in zato, da s svojo izjemno sposobnostjo prilagajanja pripomore posamezne skladbe še izboljšati, dopolniti DJjev set in s tem obogatiti celoten klubski večer.

Precej poje, veliko rima, ko je potrebno repa v ragga stilu, včasih samo govori - predvsem pa zelo dobro ve, kdaj utihniti.

L. 2002 je bil kar 11 ur na mikrofonu pred 11.000 glavo množico gigantskega Skolbeats festivala na F1 dirkališču Interlagos v Sao Paulu. Od takrat je Brazilija njegova redna destinacija in tako je pred kratkim nastopil tudi pred milijonsko množico na Paradi Da Paz, brazilski verziji berlinskega Love Parada.
Poleg samostojnih DJ in MC nastopov, rednih MC nastopov z obema brazilcema danes nastopa tudi na live nastopih London Elektricity.

Stamina ima naravno sposobnost takojšnjega povezovanja s publiko in večinoma svoje MC delo opravlja kar s plesišča.

Stamina kot DJ:
Kljub temu, da se vrtenjem vinilov ukvarja že od leta 94, se v lanskem letu odločil,
da svoji reputaciji brilijantnega MCja, doda tudi DJjanje. Od takrat se samostojni DJ bookingi vrstijo in 06.02 bo premierno nastopil tudi na Radyoyo večeru v Media Parku v Ljubljani.

Stamina v studiu:
Pod psevdonimom Armour je delal za založbo Double Zero, pod pravim imenom pa vokalizira tudi za druge producente - njegov največji hit do danes je že legendarni LK (soavtorja Marky in XRS). Komad je izšel leta 02 in takoj poletel na britanske lestvice ter povzročil, da so ljudje na drum.n.bass začeli gledati nekoliko drugače in precej bolj naklonjeno. L.2002 je z dunajskima producentoma DK & Epsilon naredil tudi Barcelono - enega najuspešnih komadov lanskega leta.

Te dni se Stamina ukvarja s produciranjem lastne glasbe kamorkoli gre - s sabo ima povseod in vedno prenosni studio, ki mu omogoča neprekinjeno delo med neprestanimi nastopi v živo.

Stamina v Sloveniji:
Stamina v Sloveniji uživa status superstar ljubljenčka vseh tistih, ki so ga na mikrofonu slišali na obeh dosedanjih gostovanjih (2002 in 2001).

Obakrat je bil pri nas z DJ Patifeom, ki smo ga na Radyoyo eventu nazadnje slišali novembra 2003 ko ga je izjemoma spremljal Cleveland Watkiss. Eno izmed Patife/Stamina gostovanj je bilo na edinem slovenskem portalu www.place4bass.com izbrano kot najboljše gostovanje leta 2002.

Stamina bo tokrat prvič predstavil kot DJ in nam izza gramofonov serviral svoj glasbeni selection.

Stamina Emcee - thumbnail

Stamina Emcee