v rubriki dogodki:
.. / / / 02.05.2009 02:25

Church of Misery in Atlantis na Metelkovi

Po vsem že poznanih Zeni Geva in Boris v naše kraje, natančneje v torek, 5. maja, v klub Channel Zero na Metelkovi v okviru evropske turneje prihaja še en vpliven japonski bend – Church of Misery.

Legendarna japonska doom rock skupina svojo glasbo temelji na zvoku Black Sabbath in heavy rocku 70-ih let, ki ga kar sami s ponosom opisujejo kot ”Sabbath rock”. Na prihajajoči turneji predstavljajo novi album » Houses Of The Unholy« , na ljubljanskem koncertu pa se jim bo pridružila nizozemska eksperimentalna rock formacija Atlantis.

Church of Misery je leta 1995 osnoval Tatsu Mikami. Na njihov zvok so najbolj vplivali Black Sabbath in heavy rock 70-ih na osnovi tekstov o serijskih morilcih kot so Manson, Dahmer, Ramirez. Prvi album so posneli in izdali kar sami že takoj ob nastanku skupine, kasneje pa ga je kot CD bootleg izdala še neka ameriška neodvisna založba. To je skupini zaradi polno dodelanih in pomnljivih komadov ter avtentičnega 70's zvoka prineslo priznanje tudi v mednarodnih underground krogih. Po izdaji prvenca in ob zamenjavi pevca je skupina vzbudila zanimanje tudi večjih psychadelic/doom/rock etiket kot so npr. »Bad Acid«, »Man's Ruin« in kasneje »Southern Lord«. Kljub dejstvu, da vse do leta 2005 sploh niso igrali izven Japonske, je za to skupino širom sveta obstajalo neverjeteno zanimanje. Po ponovni menjavi pevca, ki ga je zamenjal Yoshiahi Negishi, so podpisali še z založbo “Southern Lord” (znane po izdajah Goatsnake, Sunn o))), Saint Vitus, Place of Skulls, »Probot« Dave Grohla) ter v letu 2001 izdali album “Master of Brutality”, ki je bil med glasbenimi kritiki odlično sprejet, predvsem britanski časopis “Terrorizer” je izdelek uvrstil na 17. mesto najboljših albumov leta 2001.

Po manjših kadrovskih spremembah Church of Misery leta 2005 zaradi promocije albuma “The Second Coming” (Salvation Records) naposled le krenejo na svojo prvo evropsko turnejo, kjer dosežejo neverjetno pozornost tako med kritiki kot publiko, posnetke koncertov pa kasneje vključijo v nekatere izdaje. Church of Misery, ki so Evropo ponovno spet prepotovali v letih 2006 in 2008, so tik pred udarno vrnitvijo, prvič pa jih bo pri nas moč videti in slišati 5. maja v ljubljanskem klubu Channel Zero.

Za instrumentalnim solo elektronskim in rock projektom Atlantis, ki je zaživel leta 2005, stoji edini član Gilson C. Heitinga, ki v studiu vso glasbo tudi sam producira. Nad temačnim, že skorajda filmskim popotovanjem med izgubo in propadom, ki ju v svoji ustvarjalni glavi dojema avtor, se vije sloj težkih kitar, sintov in semplov. Širok razpon glasbenih stilov in metod, s katerimi vzdržuje karakteristično intenziven zvok prek raznih instrumentov ter močne uporabe elektronskega procesiranja, daje čutiti na vplive skupin kot so Massive Attack, Nine Inch Nails, Neurosis, Portishead, Swans in Clint Mansell.

Na koncertnih nastopih Atlantis ob ekipi gostujočih glasbenikov vsekakor zveni nekoliko drugače.

Vstopnina: 7€

Za Ch0

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat