v rubriki dogodki:
.. / / / 03.05.2001

Telovadišče Tivoli: 4. študentska tržnica

Leto je naokoli in pred nami je že 4. študentska tržnica, na kateri se predstavlja, druži in tekmuje 50 študentskih klubov iz vse Slovenije. Prireditev bo 8. maja na letnem telovadišču Tivoli v Ljubljani (za kopališčem Ilirija), pripravlja pa jo Zveza ŠKIS - študentski klubi Slovenije.

Slavnostna otvoritev z nekaj deset slovenskimi župani in ljubljansko na čelu bo ob 13. uri, nato pa se prireditev razživi. Klubi svoje pokrajine predstavijo na miniaturnih domačijah, značilnih za njihov okoliš, pokažejo narodne noše, posebnosti in kulinariko domačega kraja - stadion se spremeni v Slovenijo v malem.

Klubi se pomerijo tudi v dirkah z vozovi, ki jih, kot domačije, izdelajo sami. Ves dan na prizorišču potekajo nagradne igre in tekmovanja - funball, paintball, cilj Študentskega maratona, streljanje enajstmetrovk, pristanek padalcev...

Ob 15. uri se pricne glasbeni festival Mladi 4 pomladi, na katerem se mlade, še neuveljavljene glasbene skupine potegujejo za naslov najboljše in ponoven nastop v večernih urah. Prireditev se zaključi z Orleki v zgodnjih jutranjih urah.

Vec informacij dobite na spletni strani www.skis-zveza.si/trznica. Vstop je prost, vabljeni vsi!

Za Zvezo ŠKIS

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.