v rubriki dogodki:
.. / / / 09.04.2011 09:45

The Bohemians, The Queen Tribute v Ljubljani

The Bohemians, odlična tribute skupina bo nastopila v ljubljanski Cvetličarni ob 40. obletnici nastanka skupine The Queen in v spomin na Freddya Mercurya, ki je preminil pred 20. leti!

V soboto, 16. 4. 2011 ob 21.00 bo v Cvetličarni edinstvena priložnost, da podožitive skupino The Queen z najboljšo tribute zasedbo iz Anglije - The Bohemians!

V trenutku, ko jih slišiš, te prevzamejo in popeljejo na neverjetno boemsko rapsodijo ob zvokih legendarnih uspešnic Queenov kot so Somebody to love, Bohemian Rhapsody, Radio Gaga, Don't stop me now, We are the Champions, One Vision, I Want It All, We Will Rock You in številnih drugih.

Še tiste, ki ne verjamejo, da bodo kdaj imeli priložnost v živo občutiti ritem in energijo legendarne skupine, The Bohemians prepričajo v nasprotno. Brian May, kitarist originalne zasedbe, je po njihovem koncertu pristopil do njih in rekel: "Hvala, fantje, brilijantno!" Roger Taylor, bobnar originalne skupine, in Jim Jenkins, autor biografije skupine Queen, pa sta mnenja, da je njihova imitacija tako odlična, da je včasih že malo strašljivo.

V Cvetličarno prihajajo v letu, ko se slavi 40. obletnica nastanka skupine The Queen in se spominja na pokojnega pevca Freedieja Mercuryja, ki je zapustil ta svet pred 20 leti.

The Bohemians

Londonska zasedba The Bohemians je bila ustanovljena leta 1996, da bi počastili skupino The Queen in hkrati uprizorili norost 70-ih in magijo 80-ih. Sami sebi so želeli dokazati, da so najbolj dinamična in razburljiva tribute skupina. Že naslednje leto so kot predskupina The Cross (nekdanja skupina Rogerja Taylorja) nastopili na Mednarodni božični zabavi kluba oboževalcev skupine Queen.

Koncertirali so že po vsej Veliki Britaniji, Evropi in drugod po svetu ter s svojim nastopom in izvedbo vedno znova navdušili publiko na raznih nogometnih stadionih, festivalih, dvoranah in drugih prestižnih prizoriščih. Leta 1998 so pred več kot 2.500 oboževalci Queenov nastopili kot glavna skupina na Kongresu mednarodnega kluba oboževalcev skupine Queen.

Leto kasneje so ponovno nastopili kot predskupina Briana Maya in The Cross na posthumni rojstnodnevni zabavi Freddieja Mercuryja, ki ga je organiziral klub oboževalcev. Med leti 2000 in 2004 so se podali na svetovno turnejo in med drugim koncertirali na Kitajskem, v Jordaniji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji in na Irskem.

V zelo produktivnem letu 2006 so prepotovali več kot 15.000 kilometrov, nastopili pred več kot 25.000 ljudmi in v tem času odigrali tudi do 5 koncertov v enem vikendu. V Ockleyu so pred več kot dva tisoč ljudmi odigrali koncert, ki so ga tudi posneli in poleti 2007 izdali na DVD-ju Live Rhapsody.

Tega leta so podrli tudi lastni rekord v številu koncertov. Do 2010 so imeli turneje po Ukrajini, Indiji, Rusiji, na Portugalskem, v Švici in na Nizozemskem. V prvi polovici 2010 so nadaljevali z izjemno uspešno turnejo po Veliki Britaniji, kjer so napolnili različna koncertna prizorišča. Junija so nastopili na Rhodes Rock Festivalu v Grčiji, nato pa je sledil festivalski zaključek na domačih tleh.

Vokalist Rob Comber s svojo osebnostjo in svojimi odrskimi norčijami vrhunsko pooseblja legendo Freddieja Mercuryja, kitarist Christopher Gregory se z unikatom Red Special trudi čim bolj približati edinstvenemu in neponovljivemu stilu Briana Maya, bobnar Wayne Bourne in basist Kevin Goodwin pa skrbita za nezamenljivo ritem sekcijo. Njihov energičen dvourni nastop s popolnim light-showom, odrsko sceno in pirotehniko jim je prislužil naziv najbolj pristne Queen Tribute zasedbe.

Na njihovih koncertih lahko med drugim uživate ob uspešnicah kot so: Killer Queen, Somebody To Love,Don’t Stop Me Now, You’re My Best Friend, We Are The Champions, Bohemian Rhapsody, Tie Your Mother Down, Hammer To Fall, One Vision, I Want It All, We Will Rock You in Love of my Life.

Najboljši Queen tribute bend, ki jih lahko vidite.
-- Jackie Smith, Mednarodni Queen klub oboževalcev
Hvala fantje, brilijantno!
-- Brian May, Queen
Strašljivo.
-- Roger Taylor, Queen
Najboljši Queen tribute vseh časov.
-- Annemarie Bertschi, Mercury Phoenix Trust
"Ni le magija, ampak nebesa za vse.
-- Gary Barker, Queen Heaven spletna stran
Najboljše kar boste lahko videli in slišali.
-- Lesie-Anne Jones, Freddie Mercury & Queen biograf
Tako blizu, da je kar malo grozljivo.
-- Jim Jenkins, soavtor knjige Queen as It Began

Spletna stran: www.thebohemians.com

Za pokušino:

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Bohemians, The Queen Tribute v Cvetličarni 16. aprila 2011 - thumbnail

The Bohemians, The Queen Tribute v Cvetličarni 16. aprila 2011