v rubriki dogodki:
.. / / / 09.03.2011 12:35

Elevators praznujejo 10. obletnico v Kinu Šiška

Skupina Elevators bo 10. obletnico svojega delovanja proslavila 19. marca 2011 v ljubljanskem Kinu Šiška. Kot gostje bodo na koncertu nastopili Josipa Lisac, Aphra Tesla in Tinkara Kovač. Na ŽVPL-u se še spomnimo prve turnej(c)e Elevatorsov iz leta 2001 in tudi koncerta Elevatorsov z Vladom Kreslinom iz leta 2003, zagotovo pridemo pa na 10. obletnico v Kino Šiška.

Skupina Elevators je znana po perfektni sintezi edinstvene in nadvse plesne mešanice jazz-a, funk-a in rock-a. Od izida debitantske plošče Elevator music mineva 10. leto, kar bodo 19.3. ob 21h obeležili z velikim koncertom v legendarnem Kinu Šiška.

Stalni zasedbi vrhunskih glasbenikov se bodo na odru pridružile tri izvirne in povsem samosvoje pevke, ki se lahko po načinu dela, kot tudi izražanja povsem poistovetijo s skupino.

Že s svojim prvim izdelkom so Elevatorsi opozorili nase. Še posebej so nas prevzeli singli Na krilih ljubezni, Žulejne j krmpir in Brasilica, ki so se dobro zasidrali med poslušalce in si tako ustvarili svoj krog stalnih ter zvestih sledilcev.

Leta 2008 je prišla druga plošča imenovana Elevators, s katero je skupina ponovno pokazala, kaj zmore in kako razmišlja. Priča smo bili metaforičnem jelenu skritem v legendarnih taktih basovskega uvoda, klaviaturskem riffu in funky kitari. Celota sliši na ime Prva pomoč, sledila pa ji je še Skuoči, skuoči katere besedilo je v znanem dialektu napisal krasen besedo tvorec RunJoe.

Elevators so:
Jani Hace – bas kitara,
Sergej Ranđelović - RunJoe – bobni, vokal,
Davor Klarič – klaviature,
Robi Pikl – kitara, vokal.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Elevators praznujejo 10. obletnico v Kinu Šiška - thumbnail

Elevators praznujejo 10. obletnico v Kinu Šiška