v rubriki dogodki:
.. / / / 14.03.2011 09:55

The Ukulele Orchestra of Great Britain

V ljubljanske Križanke prihaja svetovno znan orkestrski sestav ukulel, ki s svojimi dovršenimi nastopi navdušujejo že 25 let. Znani so po sodelovanju s skupinam Madness, Kaiser Chiefs in Ministry of Sound.

V obliki sproščene zabave in druženja so začeli delovati leta 1985, njihov prvi koncert pa je bil nemudoma razprodan. Od takrat so koncertirali že več kot tisočkrat in se pojavljali na televizijah in radijih po vsem svetu; med njimi še posebej izstopajo gostovanja v oddajah na britanskem BBC-ju ter nemškem 3Sat-u.

Člani orkestra, med katerimi je bila večina napovedovalcev na britanskem BBC-ju, so se spoznali v baru v britanskem Hastingsu. Kot pravijo sami, jih je skupaj potegnila gravitacijska sila in prvim trem so se tako nemudoma pridružili še preostali člani, ki so skupaj oblikovali prvotno zasedbo The Ukulele Orchestra of Grat Britain.

Člani skupine so skozi leta postali dobri prijatelji, kar je vidno tudi v njihovem nastopu - znano je, da je njihov koncert poln komičnih vložkov v obliki glasbenih skečev, zabavne pa so tudi njihove obrazne mimike, s katerimi koketirajo z občinstvom ter ustvarjajo prijetno domačno vzdušje, kjerkoli že nastopijo.

Izvajajo mnoge priredbe uspešnic, kot so Should I Stay or Should I Go skupine The Clash, Nirvanino Smells Like Teen Spirit, Crazy Gnarlsa Barkleya in druge, priredba hita Dynamitee pa se je uvrstila tudi na britansko lestvico največjih uspešnic.

Njihov koncert je glasbeno-virtuozna zabava, ki ob združitvi rock-n-rola in lahkotnejše glasbe vsakega obiskovalca pripravi do tega, da prične z nogo topotati njihov ritem, zaradi česar si lahko 29. maja 2011 v Križankah obetamo nepozabno glasbeno poslastico.

Vstopnice

Vstopnice za koncert The Ukulele Orchestra of Great Britain so naprodaj od 11. marca 2011 na vseh Eventimovih prodajnih mestih ali na spletnem mestu www.eventim.si.

Vstopnice so do 10. aprila 2011 na voljo po posebnih predprodajnih akcijskih cenah. Zaradi omejenega števila vstopnic svetujemo, da si svojo vstopnico zagotovite čim prej.

-- za Pristop

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

The Ukulele Orchestra of Great Britain, 29.maja 2011, v ljubljanskih Križankah - thumbnail

The Ukulele Orchestra of Great Britain, 29.maja 2011, v ljubljanskih Križankah