v rubriki dogodki:
.. / / / 09.03.2012 15:29

Tomi Lorber predstavlja Jutranji kabaret

Tomi Lorber in orkester bodo v petek 16. marca v mariborskem klubu Satchmo ob izidu plošče Jutranji kabaret, odigrali promocijski koncert. Vstopnina: 4 €.

Tomi Lorber prihaja iz Rogaške Slatine, z glasbo se ukvarja že več kot 25 let. V tem času je svoj glasbeni izraz kalil v različnih zasedbah, največ v romskem orkestru cimbalista Adama Bisckeya.

Vzporedno je ves čas ustvarjal lastno avtorsko glasbo in besedila, ter nastopal kot kantavtor na različnih odrih. V samozaložbi je izdal CD Popevke (posnetke iz raznih nastopov), njegovo pesem Maybe je uspešno priredila rock skupina Mi2. Izdal je tudi pesniško zbirko Lesendro.

V letih 2003, 2005 in 2007 je nastopil na kantavtorskem festivalu v Rušah in vsakič prejel nagrado od komisije, kar mu je dalo vzpodbudo za nadaljnje ustvarjanje. Sedaj nastopa z odličnimi glasbeniki v zasedbi: Goran Koražija - kitara, Vojko Hlupič - bas, Blaž Tepeš - bobni, sam pa prispeva glas in kitaro.

Tomi po izdanem albumu Jutranji kabatert že zbira gradivo za naslednjo ploščo. Skupina je sodelovala tudi pri dolgoletnem glasbeno-literarnem projektu Rokerji pojejo pesnike.

Spletna stran: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/explorer.php?page=avdio_tomilorber

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Tomi Lorber in orkester v klubu Satchmo predstavljajo ploščo Jutranji kabaret - thumbnail

Tomi Lorber in orkester v klubu Satchmo predstavljajo ploščo Jutranji kabaret