v rubriki dogodki:
.. / / / 31.07.2001

Tudi letos Trnfest

Poletni festival KUDa France Prešeren se začenja danes!. Tudi to poletje bo Kulturno umetniško društvo France Prešeren s festivalom Trnfest 2001 poskrbelo za živahnejši kulturni in socialni utrip slovenske prestolnice. Trnfest je v devetih letih postal osrednji, če že ne edini kulturno umetniški in družabni dogodek v poletni Ljubljani.

Otvoritev Trnfesta se bo zgodila danes ob 18. uri pred Prešeronovim spomenikom s klovnijado češkega Gledališča Bilbo in kradko predstavo afriških ritmov italjanske skupine Manantial Percussion Ensemble, ki se bodo zvečer ob 21. uri z obsežnejšim programom predstavili v Kudu na prvem večeru festivala.

Trnfest bo tudi letos trajal pet tednov, v tem času pa se bo v letnem gledališču na vrtu Kuda zvrstilo okoli petdeset različnih prireditev za odrasle in otroke. Kud pa ne bo edino prizorišče, kjer se bo odvijal letošnji Trnfest! Tako bo otroški program potekal vsako soboto dopoldne pri sladolednem vrtu Čolnarna v Tivoloju, zadnji teden letošnjega Trnfesta pa se bo na Emonski cesti (od kapelice do Trnovskega mostu) odvijal ulični festival Emonska promenada, ki ga Kud kot dodatek Trnfesta organizira s Festivalom Ljubljana.

Glavnino programa festivala tudi letos zavzema zelo raznolika glasba: slišati bo mogoče tradicionalno, etno, jazz, rock in različne derivate tehna. Glasbeni gostje bodo letos: Manantial Percussion Ensemble, Frank London's Klezmer Brass Allstars, Dogma, Willard Grant Conspiracy, Ankala, Black Balloon, Pososhok, Belfast Food, Leeloojamais, Tamuraši iz Cirkularn, Indoeuropean Music Ensemble, Terra Folk, Amala, Trije puhalci & DJ Gordon, Baobab, Žarko Živković Quartet, Manolito Y Su Trabuso, Five Horse Johnson, Fanfare Kosmonots, Cinkuši in Elvis Jackson, ki bodo 2. septembra zaključili festival.

Poleg tega se bo na Trnfestu dogajalo še marsikaj: lutke za odrasle, monodrame, risanke, performansi, projekcije filmov, impro klub (vsak petek zvečer v dvorani Kuda) in še kaj. Postavljene in odprte bodo tudi tri fotografske razstav. Razstavljala bo Šola za umetniško fotografijo iz Dunaja, Foto skupina Ime iz Kranja in Fotoklub iz Zagreba. Na svoj račun bo prišlo tudi najmlajše občinstvo. Poleg četrtkovih večerov (ob 18.30) pred Kudom, jim namenjeni še avgustovski sobotni dopoldnevi pri Čolnarni v Tivoliju.

Podroben program vseh dogodkov spremljajte v rubriki dogodki ali pa na Trnfestu samem. Vstopnine tudi letos ni, Kudovci pa obiskovalcem svetujejo, da zaradi predvidene stiske z parkirnimi prostori pustijo avtomobile doma (pa še kakšno pivo več lahko spijete na ta račun, op. u.)

Se vidimo na Trnfestu!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Trnfest - thumbnail

Trnfest