v rubriki dogodki:
.. / / / 23.05.2003

Veseljaški Bavarci se vračajo

Kdo se ne spomni Benuts, zabavnih bavarskih skansterjev, ki so nas kaka tri leta nazaj zabavali v Gala Hali na Metelkovi, tokrat se vračajo v sklopu svoje slovenske turneje z nastopi 29.5. v Klubu Gromka na Metelkovi in 30.5. v KAK Unterhund v Ormožu. Za tiste, ki se res ne spomnite je tukaj nekaj za osvežitev spomina!!!

Leta 1996 so Benuts posneli svoj prvenec Tree tone ska, na katerem pa ni Pedra, ki se je medtem vrnil v Skaos. Fantje so kmalu našli zamenjavo - drugega sax norca, ker je to pač eden izmed pogojev za vstop v bend - be nut, pa lahko postaneš član Benut. Menda so kriteriji precej visokiJ! Drugi album, Captain Rude, je sledil osemindevetdesetega, in je bil enako kot že Tree tone ska, velik uspeh. Celo samega Fred Perryja (nekdanjega tenisača in lastnika oblačilne znamke) so prepričali, saj se je po večletni zamrznitvi sponzoriranj odločil, da bo sponzoriral prav njih. Capain Rude je dosledno sledil prvencu z svojo norčavostjio, poliglotičnostjo - Benuts so se lotevali tako angleščine, kot tudi nemščine, italijanščine, francoščine, ruščine, pa tudi obskurnih predelav italijanskih kancon, Flinstonove naslovne teme, ruske Katjuše in še česa.

Žal so po turneji, na kateri so se ustavili tudi pri nas, Benuts razpadli, kar pa ni uničilo volje bobnarja Daniela, ki je sestavil nov bend in z njim izdal Nutty By Nature. Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra, in zgleda, da je bilo tako tudi z razpadom Benuts, saj nov cd ponuja neprimerno bolj dodelan, čistejši in zrelejši zvok, pri čemer pa še vedno ostaja zvest značilni norčavosti, večjezikovnosti - celo komad v srbo-hrvaščini se najde tukaj. Nutty By Nature ponuja fenomenalno izkušnjo odlične, poskočne ska muzike, ki jo vsak vsaj-malo-fen-ska glasbe ne sme zamuditi!!!

Klub Gromka, KAK Unterhund in Twotonebina

 - thumbnail