v rubriki dogodki:
.. / / / 13.07.2004

Vsi na Kranfest 2004

V času poletja, ko Kranj sameva, se v zadnjih dneh julija ulice (od 28. julija do 31. julija) spremenijo v najbolj množično prireditev na Gorenjskem - Kranfest.

S svojo bogato in raznoliko programsko vsebino se je festival postavil ob bok drugim največjim slovenskim festivalom in hrani več kot 80.000 kulture in zabave lačnih obiskovalcev z vse Slovenije. Festival Kranfest je mozaik številnih dogajanj, ki na 10 prizoriščih ponuja koncerte zabavne, narodnozabavne, džezovske, blues, popularne in etno glasbe, kantavtorske večere, plesne predstave in animacijski program na vsakem koraku. V okviru Kranfesta bomo lahko spremljali srečanje komedij amaterskih gledališč Slovenije in deželo BUC BUC z animacijskimi predstavami za najmlajše ter kreativne delavnice za otroke. Na prireditvi se odvija tudi mednarodni KRANFEST, kjer se z besedo, sliko in svojim programom predstavljajo države z vseh kontinentov. Športne prireditve zopet nudijo tekmovanje državnega prvenstva v odbojki na mivki ter tudi druge športne dogodke. Središče prireditve bo tudi letos Modri oder, ki bo slišen daleč naokoli preko valov Radia Kranj.

Mesto se spremeni v gostinsko vas z bogato kulinarično ponudbo. V vrtiljaku dogajanj pa ne manjka niti zabaviščni park vožnje z balonom, informacijski center z vsemi potrebnimi informacijami, ulična dogajanja in veličastni ognjemet, ki se razplamti nad mestom. Z razumevanjem številnih podjetij, gospodarstva ter okolja in z njihovo pomočjo pa je Kranfest oaza najboljših počitnic.

V okvir prireditve KRANFEST sodi tudi tradicionalna prireditev Kranjska noč, ki bo letos že 22. leto zapored.

Prireditev, ki jo Zavod Mladinska mreža pripravlja od leta 2001, so Kranjčani in obiskovalci Kranja vzeli za svojo in jo tudi zadovoljni obiskujejo, saj se za vsakega najde nekaj. Prepričani smo, da bo tudi letošnji dogodek prepoln pozitivnih vibracij, zato vas že 22-ič vabimo, da doživite vrhunec poletja v objemu festivala.

Natančne informacije, program prireditev in ostalo najdete na www.kranfest.com.

Miro Majcen - avatar

Miro Majcen

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.06.2004 na ŽVPL-u skupaj objavil 35 člankov.

Kranfest 2003 - thumbnail

Kranfest 2003