v rubriki dogodki:
.. / / / 07.04.2009 02:13

Festival Bolivija 1582 v Menzi pri koritu

Zeni Geva, Jakuzi’s Attempt in Fuzz Orchestra bodo v četrtek, 9. aprila, v sklopu festivala Bolivija 1582 nstopili na odru Menze pri koritu na Metelkovi.

“Oni mogu sve što i mi, samo oni to rade triput bolje,” je Japonske glasbenike definiral Luka Destroyer in to gotovo velja tudi za Zeni Geva. Progresivni hard-core ansambel je leta 1987 ustanovil pevec in kitarist KK Null v Tokiju. So ljubčki maestra Steva Albinija, ker v svoje početje “vključujejo japonsko kulturo in zvok, namesto da bi ju evropeizirali”. Če nadaljujemo z obmetavanjem z velikani popularne glasbe, naj povemo, da so dvakrat nastopili pri Johnu Peelu na BBC. Izdali so 12 albumov pri Alternative Tentacles Jella Biafre. Redka priložnost za opazovanje skupnega čupanja metalcev in jazzerjev!

Zasedba:
Tatsuya Yoshida – glas, boben
Mitsuru Tabata – kitara
KK Null – glas, kitara

Jakuzi's Attempt poskuša s svojo glasbo ustvariti abstraktno avanturo znotraj postmoderne kapitalistične drube, ki nas je pripeljala do tega, da moramo realnost označiti, da lahko obstaja.
Pogosto opisanega kot bolnega, nenormalnega in celo mentalno oporečnegan je njihov nastop potrebno razumeti ravno obratno, torej kot osvoboditev iz družbene omejenosti in zaprtosti vase znotraj družbe. Bend je nastal leta 2004, ne dolgo nazaj so v samozalozbi izdali istoimenski album. To jim piše na majspejsu. Zvok? Je post-noize umazan post rock ali romantičen nojz? Če je zraven jezna elektronika in meltbananovsko vreščanje, je to razčustvovan simbolni masaker družbenih nepravic? Po domače: apextwinst!

Zasedba:
Martin Pfeifer – bobni
Markus Steinkellner – vokal, kitara
Philipp Kienberger – bas

Leta 2005 rojeni Fuzz Orchestra je izid okužbe ustanovnih članov z glasbenim izročilom predhodnega delovanja taistih. Predstavili bodo nekaj ključnih trenutkov sodobne zgodovine Italije – od odporniškega gibanja proti fašizmu med drugo svetovno vojno do družbenih konfliktov v 60-ih in 70-ih prejšnjega stoletja. Strukturno je njihova muzika odgovor na glasbene vplive, ki se raztezajo od heavy metala do nojza, od free jazza, do soundtrackov špageti vesternov, kržana z zvoki s prasketajočih vinilk, pozabljenih dokumentarcev ter tako neznanih kot nepozabnih filmov. Med vzornike uvrščajo bende kot so Area, This Heat in Black Sabbath. Svašta, kaka fina pašta.

Zasedba:
L. Chifo – kitara
M. Mazzoldi – bobni
Fie – nojz piaino

Vstopnina: 5€

Za Menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Zeni Geva /vir: www.myspace.com/zenigeva - thumbnail

Zeni Geva /vir: www.myspace.com/zenigeva