v rubriki dogodki:
.. / / / 03.05.2009 12:44

Zlatko Kaučič & Kombo predstavljajo novo ploščo

Zlatko Kaučič & Kombo predstavljajo svojo novo ploščo v sredo, 6. maja v Menzi pri koritu.

izkušena in prekaljena zasedba Kombo je nastala na delavnicah večstranskega Zlatka Kaučiča, ki s številnimi projekti nadaljuje svojo zdaj že več kot 30 let dolgo in plodno glasbeno delovanje.

Po sestavu mladostn(išk)a, a po znanju in obvladovanju inštrumentov še kako Čeprav je Kaučič bobnar in tolkalec, so se v Kombu znašli tako mladi bobnarji kakor tudi kitaristi, basisti in klaviaturisti, kar je pripeljalo do večslojne, zgoščene in našpičene zvočne slike. Bend se suvereno podaja v raznolike jazzovske in objazzovske zvrsti od rocka in fusiona do tradicionalnih muzik in avantgarde ter eksperimenta.

Mladi glasbeniki niso le vešči inštrumentalisti, temveč znajo tudi poslušati drug drugega – princip, ki je kajpak neobhoden v sodobni jazzovski in improvizirani godbi. Sam Kaučič v zasedbi ne igra, marveč druščini dirigira. Slednje je kajpak kilometre daleč od kakega zadrgnjenega akademskega mahanja s palico; nasprotno, Kaučič to počne navihano, zabavno, duhovito in docela angažirano.

Po odličnem prvencu Skriti kotički svetlobe iz leta 2006 je Kombo konec letošnjega aprila objavil drugi album z naslovom Biči. Na albumu gostuje tudi argentinsko-italijanski pihalec Javier Girotto, ki je prispeval tudi dve skladbi, poznamo pa ga iz drugih Kaučičevih projektov, kot je denimo Cerkno Trio. Vse ostale skladbe je napisal Kaučič. Zvok je tokrat še bolj dodelan in kompakten, skladbe pa znova razkazujejo raznolike jazzovske in druge usmeritve od jazz-rockovske udarnosti prek jazzovske liričnosti do igrivih, šaljivih in nadvse navdahnjenih eksperimentalnih variacij na znane žanre v drugačnih preoblekah, kakršna je denimo skladba Alpski kalipso. Kombo nas preseneča z vsako skladbo, tako z dodelanim skupinskim zvokom, kakor s suverenim pristopom do raznovrstnih zvočnih in aranžerskih prijemov ter z usklajeno medigro, kakršno na domači jazzovski sceni ne slišimo prav vsak dan! (Mario Batelič).

Zasedba:
Zlatko Kaučič – umetniški vodja Marko Lasič – bobni in tolkala
Marek Fakuč – bobni in tolkala
Vid Drašler – bobni in tolkala
Anže Kristan – bobni in tolkala
Gal Furlan – bobni in tolkala
Jan Jarni – kitara
Vitja Balžalorsky – kitara
Andrej Frančeškin – keyboards, el.piano
Jošt Drašler – el bas, kontrabas

Vstopnina: 5€

Za menzo pri koritu

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Zlatko Kaučič & Kombo /vir: Menza pri koritu - thumbnail

Zlatko Kaučič & Kombo /vir: Menza pri koritu