v rubriki dogodki:
.. / / / 30.08.2000

Zmaj 'ma mlade festival

Klub študentov, Mladinski kulturno delovni center Postojna in Skytower Club letos že četrtič pripravljajo kulturno športni festival mladih "Zmaj 'ma mlade". Kaj je sploh to, kdaj je bil festival ustanovljen in še mnogo več pa v temle članku ...

Festival so prvič izvedli že leta 1997 kot dvodnevno prireditev, ki se je odvijala na več prizoriščih v centru Postojne. V letih 1998 in 1999 so z organizacijo nadaljevali in festival tako programsko, kot časovno razširili. V letu 2000 tako Zmaj ostaja v podobnih programskih okvirih kot preteklo leto, s poudarkom na širitvi mladinskih aktivnosti v času dogajanja.

Zmaj 'ma mlade se bo v celoti odvijal v centru Postojne. Tako bo center Postojne za teh nekaj dni postal tudi center dogajanja festivala, saj se bo tam zvrstilo kar malo morje dogodkov.

Vsekakor bo festival Zmaj'ma mlade poživil in prevetril celotno dogajanje na tem območju in obiskovalcem ponudil veliko in še več.

Za konec pa še misel organizatorjev festivala, ki verjetno najbolje opiše duh festivala:

"Preseči želimo omejitve, ki se nam postavljajo z Jamo (Postonjska jama o.p.): obremenjenosti in neodgovornosti za življenje mesta se moramo znebiti. Z Zmajem bomo mesto zopet vrisali v zemljevid Slovenije. Da Postojna vstane od mrtvih."

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.