v rubriki dogodki:
.. / / 06.05.2010 14:53

Overflow, Superhiks in Buldogi v Kinu Šiška

Tokrat se bodo v seriji YU GO! večerov v Kinu Šiška v četrtek, 6. maja predstavili Overflow, Superhiks in Buldogi.

Koprivniške punkrock legende Overflow – sveži in našponani po uspešnem nastopu na slovitem festivalu SXSW v Austinu, ZDA – prvi nastop po vrnitvi z ameriške turneje in prvič pri nas v živo z materialom za novi album!

Overflow so ena najuspešnejših alternativnih skupin s področja bivše Jugoslavije in ena od redkih hrvaških skupin z mednarodno turnejo. Za seboj imajo pet albumov, številne single, ter kompilacije izdane v tujini, nekaj evropskih turnej, ter nastope z velikani svetovne glasbene scene: Pixies, Queens of the stone age, NoMeansNo, Placebo, Kaiser Chiefs, Donots, DOA, No use for a name, Poison Idea, Mega City 4, Boo Radleys, Urge Overkill, Beatsteaks...

Skopski ska/reggae/punk žurerji Superhiks – nominiranci za MTV Adria Awards 2009 (ob Elvis Jackson, Dubioza Kolektivu, Lollobrigidi in Darkwood Dub) – eden najbolj energičnih »live« bendov Balkana.

Motivi, zakaj so se 30 let po začetku in 27 po razpadu ljubljanski pankerji Buldogi znova zbrali in izdali Rektospektivo svojih del, so najbolj skrivnosten del te zgodbe. Vse ostalo štima. Igrajo odlično. Na odru špricajo od energije, znoj obliva loj in obratno. Komadi so udarni, uporniški, naivni, jezni, poetični, hecni, temačni, zreli, svetobolni, apokaliptični, kar si zmisliš. To ni balet, to je punk!

Za YU GO!

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Superhiks - thumbnail

Superhiks