v rubriki dogodki:
.. / / / 10.04.2013 13:33

4. Philips Fashion Week - 2.dan

Danes dvorana še bolj polna, mladenke se drenjajo skozi ozek vhod, ker so očitno mislile, če bodo prej v dvorani, da bodo dobile boljši sedež, mnogo jih je stalo ves čas trajanja revije. Moja drobna malenkost je bila poslana s press oddelka sedet v prvo vrsto, ker je ostal en prazen stol, tako da lahko poročam direktno z nekaj centimetrske razdalje.

Danes so dame v preddverju še bolj kritično ocenjevale ena drugo, zabavala sem se ob pogledih nekaterih kako so ošinile sosedo od nog do glave pa nazaj ter se muzala, ko je izraz na obrazu dotične vse povedal.

Novinarka Žurnala prestreže ga. Mijo Jankovič, ki korektno urejena in fit prijazno odgovarja na vsiljiva vprašanja, je prava PR predstavnica našega župana. Pri drugih, predvsem mlajših damah opazujem, kako se na visokih štiklah lovijo in je videti, da v njih ne hodijo ravno pogosto. Ni jim za zamerit, nogice bolijo zvečer.

Predstavile so se:

  • Urša Drofenik: čipkaste dolge obleke z nakazanimi korzeti, povezani s žametnimi trakovi, všečno zelo!
  • Mojca Celin: zanimivo, a kaj ko gledam kakšno manekenko v zadnjo plat (tokrat, ponavljam, od čisto blizu), pa oblekica kar visi od nje, ker pač nima riti in mi posledično ni všeč, ker na dekletu ne stoji okej.
  • Simona Lampe: oblačila v slogu izpred 100 let, vidim v brošuri, da se navezuje na Sherlocka, zato so manekenke v rokah nosile plastične pipe in lupe, dobro je bilo za spremembo videti nizke, moške čevlje brez pete na ozkih dekletih.
  • Irena Funduk: asociacija takoj na obdelovalce riža, daljni vzhod je očitno bila inspiracija, dobre kombinacije barv in zanimivi detajli.

In spet jaz pogrešam moške na modni stezi.

After party

After party je bil videti takole: nekaj bivših misic se je postavljalo pred fotoaparati in prepričana sem, da bom bolj ali manj enake fotke videla v raznih rumenih revijah v naslednjemu tednu ali dveh.

Šef Simobila je pripeljal svojo mami, pozorne kretnje ga delajo gentelmana. Lepo je bilo videti Bagolo kako za roko drži svojo lepo Ivo, četudi ni miroval niti minute. Fotografi so tekali sem ter tja s svojo ropotijo in lovili znane in slavne.

Sama sem poklepetala s prijateljem Simonom Cirkulanom, modelom in organizatorjem Vampire Infinity modne revije izpred pol leta, ki je v smislu kreativnosti in domiselnosti v nekaterih segmentih presegala tokratno videno vsebino.

Maxi Tavčar je prijateljica in mlada ter izvrstna modna oblikovalka, sicer študentka Visoke šole za dizajn, ki sem jo maltretirala z vprašanjem, ki mi ne da miru: zakaj ni mode za moške? Moška moda je pozorna na detajle, podloge, materiale, ne dopušča pa velike ustvarjalnosti, zato se večina kreatorjev ukvarja in ustvarja za ženske.

No, pa še nekaj prijateljev sem po dolgem času spet pocmokala, kar pomeni prijeten zaključek drugega dneva ogledovanja.

---

Kako se je imela Melita na 1. dnevu 4. Philips Fashion Weeka si preberite tukaj.

Melita Kuhar - avatar

Melita Kuhar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 13.05.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 23 člankov.

Fashion Week 2. dan (foto: Sašo Radej) - thumbnail

Fashion Week 2. dan (foto: Sašo Radej)