v rubriki dogodki:
.. / / / 05.08.2015 15:57

Punk rock počitnice so se pričele

Po ponedeljkovem zagonu celotne infrastrukture in kratkem koncertu na plaži, se je včeraj pričelo tudi glavno koncertno dogajanje. In že prvi dan je festival postregel z imeni, ki so v Tolmin privabila množico, ki je do zadnjega kotička napolnila prostor pod glavnim odrom in še precej širše.

Do nastopa skupin Consumed in Misconduct je bila publika morda še nekoliko sramežljiva in se je pod odrom dalo za silo še dihat. Z vsako naslednjo minuto, pa se je prostor pod odrom polnil in ko so se publiki predstavili Against me!, se je pokazalo, da je Punk rock holiday uveljavljen mednarodni festival, kamor zahajajo ljubitelji tovrstne glasbe, ali pa le simpatizerji in radovedneži iz vseh vetrov. Med občinstvom je bilo lahko slišati celotno paleto tujih jezikov, zaradi katerih človek lahko hitro pozabi, da se nahaja v mali Sloveniji.

Ko so na oder stopili Anti flag, s svojim družbeno angažiranim nastopom, je bilo ozračje že konkretno razgreto in norija se je lahki pričela.

Prvi dan so na glavnem odru zaključili Flogging Molly in s svojimi poskočnicami irskega duha poskrbeli, da nihče od prisotnih ni mogel ostati ravnodušen. Pete so srbele in poskakovanje občinstva, ki je poskrbelo za razprodan prvi dan festivala, je trajalo vse do konca uro in pol dolgega nastopa.

Prvi dan je torej za nami in veselimo se nadaljevanja. V Tolminu bo zagotovo še vroče in to ne samo zaradi prelepega sončnega vremena, ki vabi v zavetje idiličnega srečanja Soče in Tolminke.

Matej Mrevlje - avatar

Matej Mrevlje

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 25.02.2014 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Punk Rock Holiday - 1.dan - thumbnail

Punk Rock Holiday - 1.dan

Foto: Matej Mrevlje