v rubriki dogodki:
.. / / / 19.01.2001

UK Subs v Orto Klubu

V orkanskem snežnem metežu sem si nataknil kapo, veselo zajahal svojega jeklenega konjička iz tovarne Rog in jo mahnil proti Orto Klubu. Tam naj bi se namreč na odru pojavili britanski punkerji UK Subs, ki teptajo odrske deske že petindvajset let in ogled njihovega koncerta je pač obvezen v zbirki vsakega ljubitelja tovrstne godbe.

Eksodus, ki pa žal niso uspeli razgreti pisane publike sestavljene iz najstnic, katerim bi Charlie lahko bil skoraj deda, malih "čist ta pravih" punksov, velikih punksov, bivših punksov in celo peščice skinov. Eksodus so odšpilali mineštro lastnih komadov, s primerno morbidnimi besedili in priredb punk himn, kot je Anarchy in the UK, ali pa California uber alles>/i>, ki pa začuda niso dosegle svojega namena in so požele le medel aplavzič.

Očitno je publika ves čas nabirala koncentracijo za svoje ljubljence in primerno eksplodirala že med prvim komadom. Fantje so sicer res že v letih, vendar je bil njihov nastop vse prej kot umirjen, spremljalo ga je stalno poganje v "parterju" in obvezni stage diving vse od začetka pa do bridkega konca, ki se je dogodil tam okoli pol enih. Glede na to da sem stal tik pred odrom, sem fasal kar nekaj komolcev med rebra, pohojen pa sem bil verjetno večkrat kakor povprečen predpražnik v celem letu.

Na stranišču sem naletel še na nekega nejevolnega skina, ki mi je, med tem ko sem se trudil zadeti pisoar, razložil, da sem ga slikal pred dvema letoma na Orto Punku in da: "... se jest ne maram slikat!". No ja, tudi tu sem jo srečno odnesel in odpeketal nazaj se nastavljat komolcem. Po dogodku sem, po zaslugi starih znanstev s Pumpyem (iz pred dveh let, ko je bil tu z Vice Squad - članek je verjetno še kje v arhivu, glej pod Orto Punk) prišel v 'backstage' kjer sem bil deležen hladnega piva, Pumpy pa je opravljal moje delo in veselo slikal Charlya. Pred vrati sem se pomudil le toliko, da sem slikal mladega punksa, ki si je, posebej Mladininemu fotografu na čast, tlačil ocvrt krompirček v ritno luknjo. In ga nato pojedel. Krompirček namreč. Dober tek!

Skratka koncert je bil super. Fantje so veselo šponali in to brez kakšnih daljših prekinitev, publika je navdušeno norela, pivo je teklo in vsi smo bili zadovoljni.

P.S.: Fotke so v pripravi, pridejo kmalu!

Martin Vodopivec - avatar

Martin Vodopivec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 02.11.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 42 člankov.

UK Subs - thumbnail

UK Subs