v rubriki dogodki:
.. / / / 26.06.2003

BitchBoys (in Kingston) na Pool partyju

Predstavljajte si naslednje - Ford Mustang nekje iz šestdesetih let ali pa rahlo predelan Volkswagnov kombi, vi in vaša najdražja ter nekaj prijateljev. Cesta v deželi, ki je tako daleč od Slovenije, da tam niti približno ne boste srečali soseda ali znanca. Nekje spodaj, a še zdaleč ne daleč stran, pa razpenjeni dva in več metrski valovi, ki vas kar vabijo.

In seveda - glasba Avsenikov, ki vam v nosnice prinese vonj po goveji juhici in testanem krompirju. Napačen članek?! Seveda, raje si zavrtite BitchBoyse. Ali še bolje, pojdite jih gledat v živo. Ne le da se boste naužili prvovrstnih surf rock viž, temveč lahko postanete tudi srečni dobitniki žoge za igre na plaži, vodne pištolice ali pa postanete naključni iskalec ene od plastičnih natikačk, ki jih nosi basist skupine Tomaž Urgl.

In podobno kot vas Calexico lahko odvedejo v meskalinske blodnje mehiških špelunk in med zvoke klopotač, vas bodo BitchBoys brez najmanjših težav odpeljali na katerokoli rajsko plažo, ki jo lahko vidite le v sanjah.

Na koncertu so predstavili nekaj skladb s prvenca ...In heat, nekaj novih oziroma nastajajočih skladb ter obilo zanimivih predelav. Vse to v pičli uri igranja. V pičli uri podivjanega bobnanja (brez milosti je udrihal Marko Valant), sijajnega vzdrževanja ritma z bas kitaro in ritem kitaro (Damir Igličar), smo seveda lahko slišali tudi tiste znamenite surferske kitare, ki zahtevajo obilo znanja, obvladovanja tehnike in predvsem občutka ter domišljije. V izobilju nam je včeraj vse to predstavljal Robert Bilođerić.

Tako lahko le upamo, da BitchBoys ne bodo šli po poti sicer sijajnih The Bambi Molesters, ki so z drugo ploščo postali bolj rock kot surf rock in so potem, ko so glasbi dodali še klaviature in vokale, postali le še malo trši in izvirnejši pop. Žal samo še to! BitchBoys pa naj ostanejo, kar že so. Odlični.

Nato se je zgodil tudi koncert skupine Kingston. Ki so na moje veliko presenečenje pripravili veliko zabavo, v kateri so uživali skoraj vsi (da, bil sem ena redkih izjem!). Zanimivo je bilo opazovati, da njihova besedila obvladajo tako štirinajstletniki, ki so včeraj eksperimentirali z alkoholnimi substancami (Smile in ostali polalkoholni izdelki), se skriti za grmovjem mečkali pa vse do študentov, ki so sposobni z enakim veseljem rajati tudi na Siddharto ali Natalijo Verboten, a daleč najbolj zabavno je bilo opazovati tetovirane steroidno mišičaste mačote, ki migajo z ritmi in prepevajo "Ti ga dam, ti ga dam?".

Ravno tako zanimivo je tudi to, da se polovica skladba začne z refrenom in se nadaljuje s ploskanjem ter mahanjem. Da, nekateri temu rečejo zabava. Jaz sem se naužil glasbe ob prvem koncertu in sem lahko zadovoljen odšel domov.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Pool party v Domzalah - thumbnail

Pool party v Domzalah