v rubriki dogodki:
.. / / / 13.05.2003

Rdeča Ostriga Vs. Sub Sub

V petek smo lahko izbirali med Škofjo Loko, Ljubljano in Velenjem. Odločitev je bila težka, zato smo se odločili, da bomo obiskali kar obe lokaciji, ki sta si najbližje skupaj. Žal smo zato zamudili DJ Jambreakerja (ampak vsega se res ne da) in se le s težka odtrgali od Code Epjevcev in Drumwiseovca. V Škofjo Loko smo na srečo prispeli pe pred začetkom eventa in si privoščili še dobro urico surfanja po internetu, nato pa so nas že znani zvoki, predvsem močni basi, pritegnili na plesišče v Rdeči Ostrigi.

DJ Borka, DJ Bakto in DJ Danaja so se odločili za skupen nastop. Z neprestanim menjavanjem so predvsem sebi otežili delo, a povečali napetost v klubu in zopet izvedli nekaj novega. Bakto in Danaja sta v dvoje že sodelovala in nas podobna izkušnja ta mesec še čaka v K4, Borka pa je prav tako izpolnil svojo nalogo. Poleg spremembe lokacije je bila dobra tudi sprememba obiskovalcev. Vsake toliko se je pod reflektorjem le zasvetil znan obraz. Sicer to nekaterim sploh ni predstavljalo problema. "Plesalci" so se zvirali v vseh smereh in poskušali nove tehnike poskakovanja. Nekateri se niso mogli znebiti breakbeatovskih kretenj.

Nisem sigurna, se mi je samo zdelo ali je bil res za mešalkami največ Danaja. Razlika med DJji je bila očitna. Danaja je vrtel melodične, vokalno obogatene komade, druga dva sta mešala tech-step in jungle ter ostala križane vrste drum'n'bassa. Zvrsti so se prepletale in tako smo lahko vsak komad pričakovali nekaj novega. Vsekakor ni bilo dolgčas. Publika je bila v ravno pravem številu, da se je dalo dihati in plesati. Ozvočenje ni bilo ravno podobno ljubljanskim klubom, ampak za tako vstopnino kaj več nismo pričakovali. Pravzaprav je bil vse skupaj nek nov, zanimiv način sodelovanja in ne konkuriranja.

Glede na to, da smo se v Sub Suba infiltrirali šele okrog dveh zjutraj smo najboljše že zamudili (kakor za koga), a ravno ujeli še DJ Hoseja z MCjem. Ta je zabaval najbolj trdožive drumnbassarje z dark dark drum'n'bassom "na način" tech-stepa. Seveda pravi plesni ritmi. Občinstvo je bilo veliko večje kot v Škofji Loki in tudi publika raznolika, saj je bil party zopet zastonj. Kot trdi Illegalec je to le organizatorska poteza v dobro zvestih obiskovalcev. Zakaj bi namreč bil party enkrat hudo drag, drugič pa zastonj? Iz ene skrajnost v drugo. Če pogledamo druge klube. Tudi drugod so cene velikokrat "presoljene", vendar pa so v Sub Subu zaenkrat edini, ki so že tretjič ponudili zabavo zastonj. Iluzija ali resničnost? Mene je Illegalec prepričal. Zdi se dobra poteza, ki prinaša dobrine za obe strani. Ne vidim slabega razloga, zakaj bi organizator pokrival stroške DJjev, da bi omogočil zastonj vstop.

Na eni lokaciji smo se spustili v še nepoznane vode, v drugih pa se popeljali po že znanem potočku. Illegalci niso ravno presenetili, so pa ponudili dobro kupčijo tako pri financah kot pri kakovosti glasbe. Za tiste, ki so bolj avanturistične narave, predlagam eksperimente na način Code Epjevcev in Drumwiseovcev, drugi, ki ne marajo presenečenj, a uživajo v dobri glasbi/kvalitetnih miksih pa naj zaidejo v Sub Suba.

dnb taking over - thumbnail

dnb taking over