v rubriki dogodki:
.. / / / 10.08.2009 16:44

Botanica z mešanimi občutki, Trnfest 2009

Napoved za Newyorčane Botanica je obetala, zelo obetala. A včasih ne dobiš tistega kar pričakuješ, pričakovana punk rockovska norija je bila bolj epska uspavanka, ki na trenutke obeta, a na žalost preveč melanholično za vroč poletni nedeljski večer.

Ne razumite me narobe, fantje in dekleta so žgali kar se da, ampak pričakoval sem več žganja, več (ne)drugačne godbe, več (punk)rockovske eksplozije in ne toliko eksperimentov preoblečenih v kabare, valček in ostale zvočno kulisne žanre.

Ugotovili smo, da je bila zadnja tretjina koncerta bolj podobna tistemu kar smo pričakovali (Uki jih je videl pred leti v Berlinu in se je strinjal, da so preveč zasanjani). Proti koncu je eksplodiral skajevsko obarvani How in še nekaj štiklov, ki so nas dvignili tja, kamor smo želeli priti.

Kaj hočem, nismo hoteli poslušati soundtracka, ampak punk rock, kar pa to ni bilo. Kljub temu moram priznati, da je bil koncert poučna in zanimiva mešanica stilov, violinistka in violistka sta mestoma dobro popestrili zvočno kuliso, ki jo je Paul Wallfisch, šef benda vneto dopolnjeval z zvoki izpod svojih klaviatur.

Fotle levo v galeriji, video pa spodaj, HD kvaliteta na YouTube-u (video že dela, le kliknite play gumb).

Si ti bil/a na Botanici? Ti je bila všeč ... komentarji spodaj več kot dobrodošli!

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Botanica na Trnfestu 2009 - thumbnail

Botanica na Trnfestu 2009

Foto: Davorin Pavlica