v rubriki dogodki:
.. / / / 20.06.2001

Sven Vaeth all night long

Poletje se je začelo v soboto 9. junija, nekaj pred drugo uro zjutraj. Ambasado je preplavila fuzija zvokov, ki udari in ostane, ker udari premišljeno, močno in izbrano. Če je šampanjec gonilo in vez med mano in njim in med njim in množico, ki je dobila gostoto zvokov v navalu užitka, je bilo šampanjca pri prednovoletnem setu Svena Vaetha zagotovo premalo, ali celo nič. Kaj ga žene, od kod črpa, od kod nadaljuje, na kaj navezuje. Preko vsega nežnega, čutnega, seksepilnega, do naslade grobosti. Seksi. Tudi brez nežnih in vabljivih gibov teles čutiš notranji naboj, ki je od prej. Od muzike ambienta, skrita v house zvokih in ujeta v trših ritmih tehna, ki ga je v pravih razkorakih, začetki in spoji v konce znal kot je množica hotel umestiti Sven in nas popeljati v njegov svet.

In poslušal je vsak odboj od posameznika, od mase in ga spemenil v nov zvok. Glasba, ki jo drugače le občudujem in me ne premakne ne znotraj ne zunaj, je preplavila moje telo. Manj vsega, manj ljudi, manj izraznosti, manj vrhuncev, a konstanta in z njo trendsetter elktronske glasbe, ki je večer speljal v pozno jutro. Množica je norela in ponorevala. Ker je nemški guru doziral, ustavljal, stopnjeval in zopet začenjal, delal in dajal novo.

Mezanine je gostil stalne glasbene sodelavce iz sosednje Italije. Paolo Barbato, Joe Montana, Dave Manali so nasitili željne hitrejših ritmov. Pri osrednjem naboju večera, Montani, manj vokalov, manj latino primesi, več etna, orienta, afriških prizvokov. Ženstvenost, ki je še lepša na moških, ko se ti prepustijo trenutnemu užitku in se telesu z vsakim novim gibom težje upreš. Dovolj veliko plesišče in prostor za vse, ki smo si želeli več povezanih gibov bokov, zadnjic, napetih prsi, vlažnih in voljnih teles. Pestro in dinamično prepletanje zvokov in ritmov. In energija skozi cel večer v jutro, ki je ob robovih sililo izza zaves in pričalo o koncu, ki se je neogibno približeval. Še en večer kvalitetne fuzije elektronskih zvokov in v pričakovanju novih dogodkov, saj je bil to zgolj začetek. Naj vas čakanje ne utrudi bolj od pričakovanja.

Špela Kovšca - avatar

Špela Kovšca

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 10 člankov.

8531 - thumbnail

8531