v rubriki dogodki:
.. / / / 02.04.2002

Dance & disorder's Potovanje v neznano (Klub Kope)

Težko pričakovani in globoko odmevni party s Terryem Francisom na čelu se je 15.3. zgodil v vsej svoji polnosti. Za tiste, ki so prišli z avtomobili (organiziran je bil namreč prevoz z avtobusom iz Slovenj gradca) se je 'potovanje v neznano' lahko začelo že pred prihodom na Kope (izgubljanje po koroških gozdovih, policaji željni drog), ostali pa so bili nedvomno deležni neprimerno boljšega dela potovanja v neznano.

Večer je začel Fedja (Infosomething; London), ki smo ga nedavno (januarja) slišali že v Ljubljanskem Sub-subu in je nedvomno zanimiv za ljubitelje deep-tech-house-a, saj v svojem setu uporablja veliko trance-u podobnih efektov, sam set pa ostaja ritmično razgiban, kar je tega večera vrglo večino publike na noge.

V tem tonu je nato nadaljeval Marjan Felver (Stereostudio; Zagreb). Evforičnost je z njim zrasla do maksimuma in okoli 4. oz. 5. ure smo dočakali Terrya Francisa s katerim smo zabredli globje in globje v tech-house. Njegov set sam po sebi sicer za razliko od prejšnjih dveh izvajalcev ni izžareval dinamičnosti ritmov, ter v skladu s tem evforičnih vrhuncev ter padcev, je pa zato nudil odlično podlago za iluzionistično odplavanje vsakega posameznika posebej v publiki, saj so efekti postajali, v sicer enakomirnih ritmičnih preskokih, vedno bolj nenavadni in harmonično; celostno upeljani, glasba pa odbluzajoča.

Primerno temu, je Terry podaljšal set za dve uri, nato pa še odigral 'pingpong' s Felverjem (vsak izvajalec ena plošča), kar je bilo povsem v skladu z razpoloženjem publike, ki mu je sledila in ga masovno podpirala globoko v jutro.

Približno 400 obiskovalcev, največ sicer Korošcev in Štajercev, čeprav se je praktično zbrala tech-house garnitura iz vseh slovenskih regij, je bilo tako priča izjemno dobro organiziranemu partiju v povsem odbitem in nabitem ambientu: trinadstropna koča sredi koroških smrekovih gozdov, ki pa lokalnim partijašem niti malo ni tuja. Izvedbi je pripomoglo še odlično vreme, zaradi katerega se je afterhour izpred koče podaljšal v popoldanske ure in nudil primerno ležernost obiskovalcev. Zamorilo je morda le blato na parkirišču, neprimeren termin odhodov avtobusa, ter kakšen nadut obiskovalec oz. policaj.

Naj omenim le, da se bo drugi del prve turneje Dance & disorder's potovanja v neznano odvil in zaključil v Beogradu 16.3. v klubu Kuča. Organizatorji Dance & disorder partijev pa za omenjeno lokacijo obljubljajo še sledeča potovanja v neznano. Pustimo se presenetiti.

Uroš Lebar

Potovalka v neznano (Wanted: Last Seen 15.03.02) -> www.intosomething.info - thumbnail

Potovalka v neznano (Wanted: Last Seen 15.03.02) -> www.intosomething.info