v rubriki dogodki:
.. / / / 02.08.2013 14:06

Drugi dan Kranfest-a še boljši

Drugi dan Kranfest-a, ki je bil mimogrede že 31. po vrsti, je obiskovalcem ponudil še bolj pestro dogajanje, kot dan prej. Prizorišča so ostala ista, dodali pa so še kino pod zvezdami.

Do osme ure zvečer je bilo obiskovalcev relativno malo. Najbolj oblegan je bil Pungart, kjer so se preko celega dneva zabavali mlajši in družine. Skupaj z mrakom pa so v Kranj le prišli tudi malce starejši obiskovalci. Najprej so oživeli lokali, nato se je gneča preselila še na ulice in nato pod odre.

Na Plečnikovem stopnišču so nas tudi v soboto zabavali Kiksovci, ki so pripravili standup večer. "Vstalo" jih je pet, vsak s svojim stilom in vsem je uspelo izvabiti nasmeh na obraze obiskovalcev. Pod dr. Franceta Prešerna so to noč stopili Manouche. V funky electroswing/gypsy/dodajbesedoposvojemizboru glasbi, se je zibalo staro in mlado. Lahko si kar videl kako sta se pozitivna energija in odličen stik s publiko širila pred odrom. Na Glavnem trgu je nastopila Klapa Bonaca in tiste gorenjce, ki so "preškrti", da bi si plačali pravi dopust, v mislih popeljala na prelepe plaže hrvaške obale.

Prava paša za oči sta bila tudi finala v odbojki na mivki. Najprej žensko potem pa še moško. Večina bralcev bo verjetno rekla, da je bilo prvo bolj "napeto" in zanimivo, a tudi slednje ni veliko zaostajalo. In še mala zanimivost, v ženskem finalu je nastopila tudi ekipa Jana Plestenjaka.

Kaj pa se je dogajalo na glavnem odru? Do osme ure ne veliko, potem pa je za ogrevanje publike poskrbela skupina Bagula. Sledili so energični Coverlover, ki pa s preigravanjem priredb niso privabili prave množice. Za to je poskrbela Tina Marinšek in pa skupina Tabu. Spogledljiv nastop in odličen stik z obiskovalci je očaral vse. Tabujevci so si pred oder postavili celo dva zaboja, da so lahko prišli še bližje svojim oboževalcem, ki jih je bilo v Kranju res veliko. Za zaključek 31. Kranfest-a pa je poskrbel legendarni Pero Lovšin s svojo skupino, tako da so na svoj račun prišli tudi rockerji in ljubitelji malce bolj grobih zvokov.

Festival se je še enkrat izkazal kot odlična kulturna, glasbena, športna mešanica, kjer vsak najde nekaj zase ter odličen izgovor za ohranjanje starih in spletanje novih prijateljstev.

David Panzalović - avatar

David Panzalović

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 04.07.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 13 člankov.

Kranfest 2013, drugi dan - thumbnail

Kranfest 2013, drugi dan

Foto: Tina Primožič