v rubriki dogodki:
.. / / / 01.02.2002

The Walkabouts spet navdušili

26. januarja so v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma ponovno nastopili The Walkabouts - glasbena skupina iz Seattla, ki se je po zadnjem izdanem albumu Ended up a stranger (2000), odpravila na dolgo turnejo in naredila postanek tudi pri nas.

Carle Torgerson ter globokega in mračnega glasu Chrisa Eckmana. Skupaj z ostalimi člani so nas vodili iz enega razpoloženja v drugo in ponovno uspešno prikazali njihovo umetnost ustvarjanja. Pika na i je bila prav zagotova violinistka Anne Marie, ki je s svojim igranjem in zvokom violine zbudila mnoga naša skrita čustva.

Skupini se je ob koncu pridružil že legendarni Vlado Kreslin, ki je skupaj s Carlo in Chrisom zapel priredbo njegove Črne kitare. Kljub temu pa ta dogodek ni dosegel željenega učinka pri gledalcih. Bolj kot karkoli drugega, je izpadlo kot da naša dolgoletna legenda vleče še zadnje niti svoje slave.

Mnogi ste, ki te skupine ne poznate in zato mnogi, ki ste zamudili njihov koncert. Kdor zna začutiti glasbo, komur dobra glasba veliko pomeni in v njej resnično uživa, bi užival tudi v glasbi skupine The Walkabouts.

Foto: em3r10.com

Saša Mrak

The Walkabouts - thumbnail

The Walkabouts