v rubriki dogodki:
.. / / / 17.04.2002

Digital Jungle - Rascal & Klone v dvorani Gustaf

Ko smo v soboto zvečer pogruntali, da ne vemo, kaj bi počeli v Ljubljani, v Ambasado, popularno destinacijo tisto noč, pa se nam ni dalo, smo se zapeljali v Maribor, po relativno dolgem času preveriti, kaj se z elektro (specifično d'n'b) sceno dogaja na tistem koncu domovine.

Illegal Kru so v Gustafu v Pekarni organizirali še enega izmed Digital Jungle večerov. Tokrat sta bila gosta DJ-ski tandem Rascal & Klone iz Velike Britanije. Mi smo prihiteli ravno na konec Markomanovega seta, ki je prisotne očitno dodobra naskakal in razmigal, ter skorajšnji začetek njunega, a v na žalost bolj prazno kot polno dvorano. Prihajajoče je na veliko odvračala vstopnina, sicer normalna za tak party, a previsoka za neljubitelje. Tako se nas je zbralo le tam okoli 100.

Ob nastopu Angležev, ki sta se za gramofoni vsakih par komadov menjala, se je dvorana "napolnila" in v zraku se je začutil filing zaresnega žura. V prvih vrstah so migale punce, zadaj so se zvirali fantje, po zraku pa so se širili trdi zvoki iz mešalk. Za moj okus so manjkali mehkejši komadi z vokali, pojavili so se šele proti jutru, ali pa vsaj občasna MC-jeva podpora. No, tudi ta (z imenom Hobosapiens) je prišel malo kasneje in zasilno zadovoljil to od kdo-bi-vedel-kje izvirajočo potrebo.

Bolj ko je urni kazalec rinil proti jutru in vmes še preskakoval ure, manj poplesovalcev je bilo na plesišču, a raven norije ni hotela pasti. Tudi Raa, ki je nastopil kot zadnji, se ni dal vse do pol osmih, ko smo se izmučeni spravili na rehabilitacijo v parkec opazovat naspane lastnike psov skupaj s svojimi ljubljenčki, ampak to je že druga zgodba ...

Bistvo: Ko ne boste imeli kam, skočite v MB, po možnosti seveda izberite dan, ko Illegalci organizirajo enega svojih partyjev. Če pa vam je to predaleč, se jim pridružite ko bodo spet v Ljubljani v SubSubu.

Rascal in Klone - thumbnail

Rascal in Klone