v rubriki dogodki:
.. / / / 14.04.2015 19:43

Drugi večer ljubljanskega tedna mode

Ljubljanski teden mode je uradno v polnem zagonu. Na Kongresnem trgu so v ponedeljek, 13. 4., revije potekale v treh sklopih.

Dogajanje je najprej zaživelo ob 16.30, ko so se s svojimi kreacijami predstavili študentje 1. in 2. letnika NFT.

Ob 19. uri so nadzor nad dogajanjem prevzeli slovenski modni oblikovalci. Mojca Celin in Damijana B. Logar sta na pisti predstavili blagovno znamko luksuznih ženskih oblačil PRINCIP. Kolekcija je namenjena urejenim ženskam, ki znajo kombinirati “casual” in “glamour” kose oblačil. Kosi so osnovani na črnini z dodakom svetlih barv in jih je mogože brez težav kombinirati.

Podjetje SENS, pod okriljem Zlate Zavašnik, je pri aktualni kolekciji pokazalo moderen pridih klasičnih moških krojev. S kombinacijo pletenin, kapuc in modnih torb so zmehčali strog videz oblek in ga približali tudi mlajši generacijam.

Družinsko podjetje Eber, ki je lani praznovalo 95-letnico obstoja, je navdih za kolekcijo črpalo iz mehkoba krzna in njegovih struktur. Kolekcija Razkošje v barvah je bila zasnovana pod okriljem Milene Eber Štimac in njene hčerke Mateje Štimac. Brezčasnim kreacijam umirjenih tonov sta dodali tudi nekaj živih barv, ki so prava popestritev za hladne zimske dni.

V večernem sklopu so se predstavili modni oblikovalci iz držav Balkanskega polotoka. Najprej je svoje kreacije za pomlad/poletje predstavila hrvaška modna oblikovalka Marina Obradović z modno znamko MARINADESIG. Kolekcija je lahkotna, s kombiniranjem različnih modelov in krojev. Za popestritev se je poigrala še z grafičnimi elementi v stilu pop arta. Modne dodatke, ki so bili dodani h kolekciji je oblikovala Marija Ivanković by RUKE.

Milica Vukadinovic se je na LJFW predstavila z moško kolekcijo HAIDUK. Temačne kracije s povdarjenimi strogimi linijami predstavlja moško moč in odločnost. Z nevsakdanjim kombiniranjem najlona dobijo kreacije dodaten pridih uporništva.

Še zadnjič ta večer, so se manekenke sprehodile v kolekciji poimenovani Enchalon, izpod peresa makedonske oblikovalke Irine Tosheve. Navdih za pomladno-poletno kolekcijo je črpala iz vode. Oblačila so lahkotna, nežna, svetlih odtenkov z zanimivimi vzorci.

Anja Tkalec - avatar

Anja Tkalec

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 14.04.2015 na ŽVPL-u skupaj objavil 4 člankov.

Fashion Week - 2.dan - thumbnail

Fashion Week - 2.dan

Foto: Sara Todorovič