v rubriki dogodki:
.. / / / 08.02.1999

Hound Dog: KUD Idijoti

V četrtek se je precej neopazno v klubu Hound Dog zgodil koncert še ene izmed legend z območja nekdanje Jugoslavije - KUD Idijotov. Na žalost je bila reklama "bolj ne kot ja" in temu primerno je bilo tudi število obiskovalcev. Res je, da jim je priljubljenost verjetno malo padla v primerjavi s časi, ko je vsak najstnik doma moral imeti vsaj eno njihovo plato, vendar kaj več kot to, bi si pa stare pizde le zaslužile.

To je bil v bistvu koncert za njihov osemnajsti rojstni dan, osnovani so bili namreč daljnega leta '81 (so, have respect), igrali pa so pred kakimi stotimi obiskovalci. Več spoštovanja pa bi jim Ljubljančani le lahko izkazali, ne pa kot, da gre za nekaj pokovcev, ki so se odločili malo drgnit drate in jih pride gledat le nekaj lokalnih fenov. Poglejte, kaj se je v teh osemnajstih letih zgodilo s Perotom Lovšinom, Idijoti pa še vedno šibajo z isto pankrsko hitrostjo.

Kot je rekel Sale Veruda (kitara): "Mi s ovim koncertom praznujemo osamnajst godina rada. Pijemo pivo i sviramo i to se zove rad, jebi ga.

Publika je bila sicer maloštevilčna, vendar precej zagreta (vsaj za slovensko publiko, ki je pregovorno hladna), tako da so vsaj malo popravili vtis. Žal je oder v Hound Dogu malo nizek, tako da smo povprečno visoki gledalci, ki nismo tvegali v prve vrste (roko imam zlomljeno, da ne bo kakih špekulacij na račun mojega poguma) imeli rahle probleme z razgledom. K sreči so na stropu ogledala, tako da smo imeli vsaj približen vtis, kaj se dogaja na odru (pa čeprav obrnjen na glavo). Repertoar je bil mešan, igrali so od starih pa do novih komadov. Špica večera je bil legendarni Fuck The System, zaključili pa so z besedami:
"Ne nas sad zajebavat, mi smo odigrali svoje, ako ste razumjeli, ste razumjeli, ako niste - jebi ga!"

Na račun te izjave in nekaj že prej izrečenih prošenj publika ni zahtevala bisa ? čast in slava jim. Tusta (vokal) je tokrat imel majico "Roba s greškom", Fric (bas) pa "Rock majica", tako da Grunfovska tradicija ni zamrla.

Naslednjič le pojdite na njihov koncert, da malo obudite spomin na izgubljeno mladost, sicer pa vam je odpuščeno, verjetno niste dovolj natančno prebrali Mladininega napovednika.

Martin Vodopivec - avatar

Martin Vodopivec

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 02.11.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 42 člankov.