v rubriki dogodki:
.. / / / 19.01.2009 15:03

Žur Točnoto ali glamur po slovensko

Po spletu čudnih okoliščin in rahle radovenosti je ta ubogi ŽVPL reporter nekako pristal na Točnoto.si žuru in če bi vedel kaj se mu bo dogajalo, bi se ga verjetno izognil v velikem loku ter bi si se šel raje prečistit zobne kanale in odstraniti zobni kamen, ali pa bi vsaj drugam odšel na pivo. Predvsem bi mu bilo prihranjeno bežanje pred Mirno Reynolds in njenim "angelskim glasom" Ampak to še zdaleč ni cela zgodba.

No pa da začnemo od začetka. Verjetno se sprašujete "Zakaj za Boba, pa si sploh šel tja?? In če je bilo tako hudo, zakaj si sploh vztrajal?" Tam sem pristal pač zato, ker se mi je v nekem trenutku (zgovarjam se na neprištevnost) zazdelo, da bo zadeva čisto kul. Konec koncev je bil to žur za spletni časopis (in imam neko afiniteto do spletnih časopisov:)) predvideval sem, da bo tudi neka količina zastonj pijače (in temu je vedno težko reči ne) in poleg vsega nisem imel nič bolj pametnega početi, pa še naš prijazni urednik fotografije je rekel dobro besedo in sva šla.

Zadeva se je dogajala v Roxly-ju proti kateremu sploh nimam nič, še več tudi ŽVPL je imel letos tam žur in se je kar lepo odvijal. Ampak če se hvališ, da bo to glamurozna prireditev verjetno ni najbolj smiselno da jo narediš v rock lokalu. Mogoče tako razmišlja samo moja malenkost, ampak mi zadeva nekako ne gre skupaj. Rock ... glamur ... kehm, kehm.

Potem ime zadeve, če se celotno ime glasi "Pink carpet, zabava spletnega portala bla bla..." imej pink carpet, ne pa majhnemu partičku podoben predpražnik, ki se šverca kot "carpet" (poleg tega sem skoraj prerpičan, da ima ta "carpet" Roxly že nekaj časa pred lokalom). Ampak, OK nisem notranji opremljevalec - ehmm - zunanji opremljevalec, kaj pa vem.

Prvi šok se mi je zgodil ko sem zaplaval noter: tišina, čista tišina ... OK, nekaj obiskovalcev se je pogovarjalo ... to je bilo pa to. Kje je žur, kje so prijazne hostese, kje je band, ki žge, kje je ogromna gugalnica z nago bejbo pod stropom, kje je klovn, karkoooliiii ..., OK vsaj radio bi lahko imel' prižgan.

Nič ... tišina. Potem drugi šok ... "No free drinks". Jebemti recesija. Omislim si pivo in čakanje se začne. Tišina me zlokobno spremlja vsaj še pol ure ... Nekako usposobijo godbo ... OK mogoče so bile samo tehnične težave. Se zgodi.

Potem si začnem ogledovati okolico. Kot da bi padel v oddajo iz Net TV ali pa Novo preslikal v lokal. Agrhhh ... Kvazi zvezdnice in zvedniki preganjajo uboge fotkarje in kamermane po okolici. Nekateri malo bolj samozavestni kot drugi, pač odvisno koliko časa si že na "sceni". Sicer potem, ko sem si začel zadevo predstavljati, kot poljudno znanstveno oddajo na Discoveryju je postalo rahlo bolj zanimivo :). Manjkal mi je mogoče samo kakšen David Attenborough, ki bi z entuzijazmom v glasu razlagal: "Poglejte mlado samičko, kako z mamljivimi gibi vabi preplašenega a odločnega predstavnika medijev ... vse to je še en način privabljanja žrtve ..."

Zadeva je z vsem dobival malo bolj prijazen ton (mogoče to, mogoče pa to, da sem se dodatno krepčal s pivi, in spotoma odkril free drinke hoo jaa:). Skratka, vse je dobivalo malo lepšo podobo. Ahhh, kako sem živel v zmoti. Občutek je trajal samo nekaj minutk. Potem se je začel zadnji napad na moja čutila.

"Z horror, z pain..." začel se je program. Predvsem petje ... joj in prejoj. Nikoli nisem vedel, da pri petju na playback/matrico ljudje lahko toliko "fušajo", pa tudi zvok pri tem ni nič pomagal (bil je obupen, sorry Roxly). Zvrstila se je mala plejada "zvezdic", "zvednikov" takih in drugačnih "multipraktikov" ... in ja Sanja, še vedno ne znaš pet. Oprosti. Mogoče je ideja da se začneš ukvarjat s čim drugim, poglej kaj je npr. naredil Jamie Foxx kot igralec.

On je namreč mislil, da ne zna peti in da ni dovolj dober pevec in je odšel med igralce. Je pa po mojem kar preveč samokritičen (če bi bili vsi vsaj pol toliko: poslušajte modela in mi povejte če se motim) in ko boš žgolela kot on, te poslušam vsak dan :).

Zdržal sem kolikor sem pač lahko. Boril sem se skoraj do konca, vendar se je moje telo na koncu vdalo (Mirna je zabila zadnji žebljiček) in ta ŽVPL-ovec je odšel v noč na čiščenje zobnih kanalov. Mogoče bo drugič boljše :).

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Reporterjeva dolžnost - thumbnail

Reporterjeva dolžnost

Foto: Zaklop.com / zaklop.com