v rubriki dogodki:
.. / / / 30.04.2003

Liquid z ameriškim pridihom v K4

V petek nas je čakala sprememba. Zaenkrat so se za slovenskimi "platerji" pojavljali le evropski Djji, predvsem predstavniki moškega spola, tokrat pa je v naše kraje zašla američanka DJane Alley Cat, ki so jo že leta 1999 "posvojili" Angleži. Baje zelo obetavna mlada deklina, nam je v že omenjenem večeru pričarala vse kaj drugega kot pa samo liquiden drum'n'bass.

V jutranjih urah je opazno zamenjala DJ Planktona, ki ji s svojimi energičnimi mixi ni dal možnosti, da začne počasi. Najprej je vseeno poskušala zmixsati nekaj podobnega liquidu, vendar se je plesišče začelo prazniti in tudi največji navdušenci niso izgledali preveč zadovoljni. Tako je brez izbire pospešila ritem in nam zavrtela glave. Kmalu se ji je pridružil še hrvaški kolega, DJ Lekke. Tudi ta ni bil od muh in skupaj sta zbudila tudi moje zaspane možgančke. S postopnim menjavanjem sta se kar dobro ujela in drug drugemu skakala v posamezne komade. Prehode sta izvedla presenetljivo dobro, morda so bili za moj okus malo predolgi, in hitro preskočila na bolj "dance" ritme. Prevladovale so t.i. pjevalice. Lekke nas je znova pozdravil s starimi, a dobrimi, komadi.

Skozi celoten set, še posebej proti koncu, pa naša didžejka ni izgledala nič kaj preveč zadovoljna. Roke kar niso hotele ubogati. Baje naj bi bila utrujena in zaspana (kaj bi šele bilo, če bi res rolala liquid), zato se je po končanem setu odpravila naravnost v hotel. Morda pa to le ni pravi izgovor za razgreto množico, ki je morala kar dobro garati za vstopnino.

Medtem so se na manjšem plesišču odvijali bolj umirjeni ritmi. Tam smo uživali in počivali v dobrem Reggaeju. V svet Boba Marleya, Rootsov in Wailersov sta nas popeljala Ziggi in Ohoroho. Tako so bili zadovoljni tudi rastafarijanci. Med drugim so se na tem območju cel večer zadrževali razdraženi Trnowčani skupaj s slovitim Klemnom Klemnom, ki pa tokrat ni bil preveč pri sebi, nas kar niso hoteli pustiti, da uživamo v dobri glasbi. Tudi eden slovenskih DJjev bi jo skoraj skupil.

Večer bi lahko popestrile številne vizualizacije, ki jih tokrat ni bilo na spregled. Tudi obiskanost samega žura ni bila velika. Je morda vzrok, da je bila DJka ženska? Znova smo lahko videli znane obraze in verjetno je tudi zato klub K4 še ob pol petih živahno poskakoval od močnih basov in je bilo veliko plesišče še vedno zasedeno.

Na koncu naj pohvalim že starega illegalnega znanca DJ Planktona, ki je na začetku poskušal z bolj umirjenimi, liquidnimi ritmi, nato pa ga je premagala d'n'b žilica in je zavrtel plošče kot je treba. Kot stalni obiskovalki domačih bobeninbasnovskih žurov mi je bilo malce dolgčas ob že velikokrat slišanih komadih, a se jih vseeno še nisem naveličala. Tokrat je set izvedel veliko bolje kot zadnjič na Adamu F-u ali pa je bila takrat le kriva konkurenca, ki je zatemnila nekaj nam domačega.

Po vsem skupaj bi lahko rekli, da nas je Plankton ogrel, Lekke popeljal do vrha, Alley Cat pa jima je bila le za oporo. Nekaj povprečnega, vsekakor ni bila vredna svojega denarja. Za takšno vsoto, ki jo je bilo treba odšteti v petek, bi se lahko vsaj dobro naspala.