v rubriki dogodki:
.. / / / 14.06.2013 12:42

Modna revija Visoke šole za dizajn

Danes smo med pozdravnim nagovorom dekanje izvedeli, da je Visoka šola za dizajn postala Fakulteta za dizajn. Čestitke. In kot vsako leto, so tudi tokrat študentke in nekaj malega študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil organizirali zaključno modno revijo.

Interier Plečnikove Festivalne dvorane se je dobro vklopil v zanimive kreacije nadobudnih mladih modnih kreativcev, kar mi je bilo sploh všeč, je bila dolga modna brv.

Prvi letniki so predstavili oblačila, ki so bila navdihnjena s insekti, kot smo lahko razbrali z uvodnega spota, polnega gomazečih tovrstnih bitij. Kreacije so bile sestavljene iz nekakšnih oblačilnih izrastkov, verjetno v smislu tipalk, krilc in podobnega, kar krasi rane bube.

Drugi letnik je bila vodilna nit »Flora«, dekleta so imela nosljive in zanimive obleke, kostume, včasih je potisk spominjal na spalne srajčke in domiselne jakne čez.

Tretji letnik se je podpisal pod kibernetno kratico WTF, kjer so modeli nosili razne kreacije, polne domišljije, več je bilo zgolj črne ali bele barve, napol poslovna oblačila so bila dopadljiva, pa tudi za na tržnico oblekice so bile prikazane, saj so nekateri modeli za sabo vlekli nakupovalne torbe.

No, kar sem pa spet pogrešala, je bila odsotnost moške mode. Sicer sta res bila dva modela, ki pa sta se na celotni modni revij le trikrat prikazala in to je premalo za resno modno revijo, tako da ponovno apeliram na občasen poudarek tudi na tem segmentu.
Modeli so bili zanimivi in profesionalno samozavestni, oblikovalke pa prikupne v njihovi sramežljivi drži, ko so med defilejem večinoma gledale v tla in komaj čakale, da pobegnejo v varno zavetje zaodrja. Čestitam vsem študentkam in študentom na domišljiji, marljivosti, kreativnih in drznih idejah ter pogumu.

Mogoče se smem ob koncu tudi malce pohvaliti? Hči je bila eden od modelov in je nosila kar lepo število kreacij. Mami pa ponosna…

Melita Kuhar - avatar

Melita Kuhar

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 13.05.2011 na ŽVPL-u skupaj objavil 23 člankov.

Modna revija (foto: Dare Brenko) - thumbnail

Modna revija (foto: Dare Brenko)