v rubriki dogodki:
.. / / / 03.06.2002

Sfiltrom v Orto baru

Pred slabim tednom so "ekologi" Sfiltrom promovirali nov material ter predvsem novo pevko. Bredo Božič je zamenjala 16-letna Diana Filipović, ki je presenetila po celi črti. Zaslužila si je bučen aplavz, ki ga je zagotovo spravila v osebni družinski album. Zasedba sicer ostaja nespremenjena,spremenjen zvok, pa bo, kot obljubljajo, znan konec leta, ko bo zadevo zaokrožil producent novega albuma Peter Penko.

Pohvale vreden, in z vencem okronan dosežek je bilo videti na policah kluba - preprost list papirja z osnovnimi informacijami skupine in track listo. Mama mia, ničvredno število bendov se zaveda, koliko muzike naredi malo denarja! Beseda ni konj, ko se zgubiš v poplavi komadov veš, kaj poslušaš, če nastopi vročina, se lahko z drobno zadevco velikega pomena celo popahljaš ali zvito v tulec opazuješ mimoidoče.

Šalo na stran, nova pevka Diana, mladoletna in v sladkih šestnajstih, je pokazala, kaj zna. Ko je dekletce stopilo na oder, je bilo jasno, da tam (še) ni vajeno stati, a ko je, bodigatreba, odpelo Bajkalsko jezero, je bilo jasno, da zna.

Vokal se drastično približuje Bredini liniji, vokalno izredno zahtevne komade kot so Ušti, ušti baba ali Tiho, tiše je odpela skoraj klinično pohvalno. Svaka čast. Repertoar, ki je obsegal 15 komadov, (med katerimi so tudi popolnoma sveži) in enega za povrh, je zvozila z že natrenirano kondicijo.

Potrebno bo le več odrske vaje in mimike, pa premikanje telesa levo, desno in naokrog. Če Sweet little 16 prištejemo še kako leto, bo dekle razumelo, kaj poje in to znalo interpretirati skozi obrazno gestikulacijo.

V eni uri in pol, kolikor je koncert trajal, so si obiskovalci dodobra natrenirali "stoječke" mišice. Narava glasbe Sfiltrom je nažalost taka, da bolj spada v zasebne sobce kot v plesne dvorane. Lahko pa zapišem, da v Ortotu že dolgo časa ni bilo slišati bolj prisrčnega aplavza.

Foto: Em3r10.com

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Ritem sekcija - thumbnail

Ritem sekcija