v rubriki dogodki:
.. / / / 05.06.2000

Sloveenijaaaaaaaaaaa gre naprej

Da, starim "prdcem" je zopet uspelo. Zopet jim je uspelo mnogo reči. Prvič, spet so napolnili Križanke, kar jim je uspelo že prej in ni konec koncev nobeno presenečenje. Drugič, uspelo jim je združit' "fuzbal" in muziko, kar do sedaj res še ni uspelo nobenemu od naših godcev, sicer je pa tudi res, da tega niti niso hoteli in tretjič, sedaj še mlečnozobne dijakinje vedo, kdo je Sašo Udovič oz. vedo, da ni prodajalec sadja na koncu ulice.

Vse skupaj se je nekako začelo z nastopom skupine Tabu, ki se je sicer trudila po svojih najboljših močeh, vendar jim ni uspelo povsem zagreti "fuzbalsko-rokerske publike". Čeravno so pokazali resničen trud in zagnanost, jim tudi s preigravanjem znanih pop pesmic od Torn pa tja do Nobody's Wife od Anuk ni uspel veliki met. Na žalost so vsi nestrpno čakali glavni dogodek. Za Vedno IN in njihovo "briljantno" uspešnico Slovenijaaaaaaa gre naprej.

Vse skupaj pa se je resnično začelo dogajati okoli devete ure ko je na oder stopil Zoran Predin s svojo spremljevalno skupino The Kroniks in obljubil žur daleč tja v noč.
Kajpak je udaril s svojimi že legendarnimi hiti, ki jih vsi že predobro poznamo. Po slabi uri koncertiranja se je na odru prikazal "poslednji križar" Perči "The Gnjus" Lovšin, ki je nadaljeval v podobnem stilu s starimi hiti od Sokolov pa tja do Križarjev, seveda odete v nogometne "fazone" in šale, ki so še posebej navdušili skupinico Green Dragonsov, da so uživaško poskakovali na znani slogan "Kdor ne skače, ni Slovenc, ejj, ejj, ejj ...!"

Dokaj hitro pa se je dvojici priključil še Vloudek in občinstvo je ponorelo. Band Za vedno-IN je bil v polnem sijaju. Čeprav zvok ni bil ravno briljanten (kakršnega so obljubljali pred koncertom), je postregel z resnično žurerskim ozračjem in prvi vrhunec večera je bila predstavitev celotne nogometne reprezentance, ki nas bo zastopala na Euru 2000. Huronsko navdušenje občinstva se je nadaljevalo do prvega prepevanja "super mega hita" Slovenija gre naprej, ki je še dodatno podkuril razgrete Križanke.

Tako je imel g. Kreslin "resnično težko delo" pri nadaljevanju večera, ki pa ga je izpeljal resnično suvereno. Nakar je sledil še zadnji vrhunec, skupno prepevanje glasbenega bisera, "navijaške" himne Slovenijaaaaaaaa gre naprej.

Temu je sledil nepreklicen konec fuzbalsko - glasbenega večera. Začelo pa se je mrzlično odštevanje do začetka Evropskega prvenstva. No ja, vsaj za nekatere.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.