v rubriki dogodki:
.. / / / 25.03.2010 18:42

SOF 2010, prvi dan oglaševalskega festivala

V sredo 24.3.2010 ob 10.30h je v Portoroškem grand hotelu Bernardinu svoja vrata uradno odprl letošnji SOF (Slovenski oglaševalski festival). Program se je začel z brezplačno razstavo in projekcijo prijavljenih del.

Trije V-ji

Vreme: delno sončno
Vzdušje: dobro, vsi so veseli, da so na morju
Vegetacija: tipično mediteranska

Po registraciji na festivalski recepciji so mi prijazne punce, oblečene v bele majice z rdečim križem, predale festivalsko torbo in drugi festivalski material. Naj omenim, da so letošnje torbe dobre in je velika verjetnost, da jih bom uporabljal tudi po festivalu. V torbi je letos kar nekaj uporabnih stvari od Vichy kreme, do TV3 skodelice za kavo in Simobilovih kokic za mikrovalovko.

Pogrešam pa kakšno majico - lanske in predlanske namreč še vedno s pridom nosim. Ker šalco za kafe v pisarni že imam, svojega podarjam prvemu bralcu, ki na moj Twitter @makonja odgovori z: HOČEM TV3 LONČEK ZA KAVO.

Organizacija festivala - dobra

Organizatorji so Hotel Bernardin precej dobro uredili. V 11. nadstropju, kjer se nahajata recepcija in hotelska avla, je urejena tudi festivalska recepcija, kjer lahko dobimo vse informacije o programu in zabavah, Mobitel pa skupaj s Finimi mediji ponuja 15 minutne terapije s prečiščenim zrakom - sam sem ravno po terapiji tako da, če se vam zdim malo zadet, dejansko sem :)

Kot vsako leto je v 12. nadstropju razstava, kjer si lahko ogledamo vsa prijavljenja dela. V tem nadstropju je tudi večina sponzorjev z bolj ali manj zanimivo ponudbo vsebin. RTV Slovenija nam je v sodelovanju z NZSpriredila turnir v ročnem nogometu, Mobitel nam v tem nadstropju ponudi kavico, Max factor pa vas brezplačno naliči. Simobil je po mojem mnenju pripravil izredno zanimivo akcijo, kjer lahko z nakupom majice za 2€ (preko mobilnega telefona) ta isti znesek donirate v SiMobilov sklad za ohranitev voda.

Dvorana Europa (Kodak Hall) letos ni tako razkošno opremljena v smislu količine scenskih dodatkov kot v preteklih letih. Morda je tako tudi bolje, saj se tako bolj osredotočimo na oder in predavatelje. Ti so bili v prvem dnevu dobri, med drugim smo imeli priložnost poslušati tudi Zlatka Zahovića in Matjaža Keka.

Zabava v Papriki s slabo organiziranim prevozom

Po koncu predavanj je sledila urica premora, nato pa se je program nadaljeval z zabavo pod pokroviteljstvom RTV Slovenije in Dnevnika v Portoroškem klubu Paprika. Organizator je tukaj malce razočaral s slabo organiziranim prevozom do kluba, saj je le-ta malce zamujal in voznik je na koncu šel spat hitreje kot dogovorjeno. Kljub temu pa je žur uspel, saj smo se zabavali vse do 3. ure zjutraj.

Vsi smo legli v pričakovanju novega dne z novim programom in Mobitelovim žurom zvečer. Naj le omenim, da bo po predvidevanjih ta žur najbolj obiskan letos, saj je, po neuradnih informacijah s strani organizatorjev, povpraševanje po dodatnih kartah za žur veliko.

Na žuru bom seveda prisoten tudi jaz, zato vas vabim da se mi ob 23.30h pridružite na "video live-feedu" na tej strani.

Se vidimo ;)

Mak Kordić - avatar

Mak Kordić

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 25.03.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 5 člankov.

Festivalska recepcija - thumbnail

Festivalska recepcija

Foto: Mak Kordić