v rubriki dogodki:
.. / / / 21.06.2003

Sončni koncert na Metelkovi

To sredo se je v Gala hali na Metelkovi predstavljal nov in hkrati prvi cd skupine Moveknowledgement Sun sun, izdan pri novomeški založbi Goga, in po moje ni pretiravanje reči, da je bil nastop še enkrat popoln uspeh in da smo vsi obiskovalci odšli domov zadovoljni, plešoči in v pričakovanju njihovega naslednjega koncerta.

Začetek koncerta se je, kot smo tega na Metelkovi že navajeni, prestavil za kakšno uro, do takrat pa nas je za gramofoni kratkočasil DJ Dado z mešanim setom, primernim raznolikemu stilu skupine, ki vključuje vse od hip-hopa, drum'n'bass-a, jungla, reggae-ja do funka in soula. Ko pa je skupina stopila na oder so vsi, ki so zunaj na zraku čakali na nastop prihiteli v dvorano, ki se je s tem prijetno napolnila (ne preveč in ne premalo) in začelo se je potovanje po repertoarju plošče Sun sun.

Že pri prvi pesmi se je dalo opaziti pozitivno naravnanost tako skupine kot publike, dobila sem le občutek, da imajo rahle tehnične težave, vendar je občutek kmalu minil in lahko sem se prepustila ritmom in melodijam osemčlanske skupine, podkrepljene z vložki DJ Dadota. Ves čas koncerta se je vzdušje stopnjevalo, publika je skakala in pela skupaj z Sandro in N'tokom vse do konca.

Zaigrali so nam celoten sklop pesmi s svoje plošče (razen bonus tracka), katere so čez leta ustvarjanja spreminjali in nadgrajevali do sedanje podobe, kar kaže, da se skupina še razvija in da lahko od njih pričakujemo še marsikaj. Med dogajanjem so nam postregli še z dolgim jam sessionom in freestylom, v katerem so se predstavili vsak zase in kot skupina in nam pokazali, da kakor je N'toko prvak v freestylu, tudi ostali člani obvladajo svoje instrumente in domišljijo.

Na koncu koncerta se publika kar ni hotela razpršiti, tako da smo izploskali še dodaten komad, potem pa je spet prevzel dj Dado, ljudje pa so se spravili na zrak, saj je bilo v dvorani precej vroče, vse skupaj pa se je končalo okoli dveh. Kogar ni bilo na koncertu, a ga zanima še kaj več o Moveknowledgementih si lahko ogleda njihovo spletno stran (www.moveknowledgement.com) ali pa si privošči njihov plošček, ki sicer ne ponazori njihovega živega nastopa, bo pa definitivno še dolgo stalna stranka mojega cd-playerja.

Mukifoto: Domen

moveknowledgement na metelkovi - thumbnail

moveknowledgement na metelkovi