v rubriki dogodki:
.. / / / 02.03.2004

Speed inferno! večer ekstremne elektronske muzike

Sobotni večer (pisal se je 7. februar) so podzemlje Metelkove mesta, natančneje Channel Zero pretresli ekstremni gabba/hc ritmi. Za gramofoni so se v burnem večeru zvrstili slovenski dj-i (Mr Madness, Kidnapper.220, Fake Mutant, Žabba, Asure, Earblower) in pa gosta iz Hrvaške dj Fake Mutant in dj Sadista.

Zgodil se je večer že malce pozabljene (čeprav pri nas nikoli pretirano prakticirane) gabba/hc muzike. Gabba je najtrša in najbolj agresivna oblika elektronske muzike, ponavadi 180 bpm in več, globoki basi in jasne bas linije.

Ob mojem prihodu na kraj zločina je bila muzika že v polnem zagonu in razmahu. Trdi ritmi, brez dvoma. Spletkarije izpod prstov ljubljančana dj Rufftonatorja so bile prav prijetne v primerjavi s tem kar je sledilo.Vse je imelo nekak melodičen pridih, kar je blažilo težo trdih udarov.

Ko sta za "platenšpilerje" skočila gosta iz sosednje Hrvaške, Petrinje natančneje, dj Sadista in kasneje dj Fake Mutant je bilo šale konec. Zdaj gre zares. Nepovratno v brezno rešetanja. Masaker ritmov. 200 bpm in več. Ja, this is more than hc baby!

Prostor dogajanja, Channel Zero, je bil izvrstna podlaga in ambient za tovrstno muziko. Kljub temu, da sem sama v svoja ušesa ujela samo omenjene dj-e se je po pričevanju vztrajnih očividcev večer nadaljeval v prav zelo podobnem vzdušju.

Muzika je izpolnila obljube večera. Reakcije različne. Ekstremne. Abstranktni gibi in popolna otopelost. Predvsem za izbrance. Za vse tiste nevajene na težo ritmov morda naporno a kljub temu zanimivo in pohvalno, da se v vsej poplavi ustaljene elektronike pojavi tudi kaj bolj ekskluzivnega.

Foto (c) Goran M.

Alenka Gomboc - avatar

Alenka Gomboc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.

Speed inferno v Ch0 - thumbnail

Speed inferno v Ch0