v rubriki dogodki:
.. / / / 27.04.2002

Symbiosis v Subsubu

Prva Simbioza se je zgodila pred časom v Mariboru. Po besedah takrat prisotnih je bila bolj flop kot top, zato sem si ta četrtek 25.4. še toliko bolj želela v Subsub (kljub Sofa Surfersom v K4), slišati, kako izzveni fuzija rocka in elektronike v živo.

Ljudi je bilo ogromno. Sploh na začetku. In navdušenje nad Kanzyanijem za gramofoni in O.S.T.-i pred njimi, tudi. Če je bila Simbioza 1 "razglašena, neuigrana in slabo ozvočena", je bilo tokrat ravno nasprotno. Set je izzvenel naštudirano, ozvočenje je bilo odlično, še celo Ladotove vokale se je vsake toliko razumelo ... Techno beati v ozadju, kitare in dark vokal v ospredju.

Moteči so bili na trenutke le bobni, ki so po nepotrebnem zamegljevali Kanzyanijev učinek. A so potem vsi inštrumenti itak utihnili in Tine je dobil svojih 5 minut, med katerimi so sicer bolj redki tehnaši prišli na svoj račun, pa malo aplavza in nov "komad".

Naenkrat je za gramofone stopil Markoman in drugi del Simbioze je nenapovedano potekal na boben-basovskih podlagah. Treba je priznati, da manj posrečeno. To so opazili tudi ljudje, ki so kljub Bolnim željam in čukovski Ferrari polki počasi začeli zapuščati klub. Se je pa plesišče vsaj toliko spraznilo, da se je dalo pomigati?

Pohvala v glavnem Illegalcem za tale projekt, ki je eden izvirnejših trenutno. Manjka namreč takšnih in drugačnih simbioz, ki poleg tega, da poživijo zadnje čase precej enolično dogajanje, povezujejo tudi različne subkulture in subkulturnike/-ce in tako širijo zavest o drugih glasbenih zvrsteh. Na še nešteto Simbioz in simbioz torej!

Zaskrbljeni direktor fotografije - thumbnail

Zaskrbljeni direktor fotografije