v rubriki dogodki:
.. / / / 04.03.2010 08:33

The Binges odžgali v Viper Roomu

The Binges sem pred nekaj tedni gledal v zloglasnem Viper Roomu na Sunset Stripu. Neizprosni rokenrol kvartet, ki trga gate in sestavljajo pevec Dylan Squatcho, sestri Mayuko in Tsuzumi Okai na kitari in basu ter Travis "Skanky" Smith na bobnih.

Inštrumentalni trojec tako v večini (2/3) ženskega spola, a Mayuko in Tsuzumi sta majhni samo po višini (za glavo manjši od pevca Dylana, na pogled rahlo komično, a ob poslušanju hitro pozabiš na višinsko razliko). Mayuko obvlada kitaro, rifi so energični, tehnično dovršeni, Tsuzumi in Travis pa sta ritmično usklajena kar se da. Noga že tapka ob tla. Na to dodamo še Dylanov eksplozivni (večkrat že vreščeči) vokal in magična mešanica je tu.

Zase pravijo, da so bend za igranje v živo, kar smo lahko 11.2.2010 lahko slišali na lastna ušesa. Rock & roll u žilo. The Binges niso pozabili na nič, kar je v rokenrol sveto: divje rife, moč, zvok, ritem, ton, distorzirane solaže in rokenrol v srcu. Neizprosni, glasni, kot neizklesana skala, neobčutljivi na perfekcijo in polni energije.

The Binges so svoj set začeli z Upside Down ter Motorcycle Song (video spodaj), nadaljevali pa z lastnimi Bad Enough, I Got A Problem, Baby Gets Her Done, odlično prirejeno priredbo AC/DC T.N.T. in končali z Wake Up The Devil, Hear Me Out in Rock Show.

P.S.: Tisti večer so pred njimi igrali še trije bendi, a sva z Raoulom ujela le The Binges. Ni nama bilo žal. Spet hvala Genie za fotke (in povabilo).

Foto: Genie Sanchez / www.totallylikeduh.com

***

Za ŽVPL, iz rockerskega Los Angelesa, ZDA

Justin Case - avatar

Justin Case

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 19.09.2005 na ŽVPL-u skupaj objavil 227 člankov.

The Binges v Viper Roomu - thumbnail

The Binges v Viper Roomu

Foto: Genie Sanchez / totallylikeduh.com