v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2009 07:18

U2 iz L.A.-ja prek YouTube v svet

Danes so na stadionu Rose Bowl v Pasadeni, California (nekaj km nad Los Angelesom) nastopili U2. Koncert je bil hkrati prvi globalni spletni prenos, ki ste si ga lahko ogledali na YouTube-u in je bil ... odličen.

Tako slika in zvok sta bila odlična (zvok celo boljši kot na koncertu, bi lahko rekli, čeprav imajo U2 na koncertu odličen zvok) in človek je imel občutek, da ima U2 in cel štadion publike v dnevni sobi. Takole v zavetju lastnega doma človekoljubni klici Bona in prijateljev z LED walla še bolj pridejo do živega, kot na koncertu.

U2 so tako kot na prejšnjih koncertih turneje 360° odigrali repertoar z zadnje plošče No Line On The Horizon, seveda pa niso pozabili na oboževalce starejših U2, tako smo proti koncu lahko slišali hite kot so Vertigo, Sunday Bloody Sunday, One, Where The Streets Have No Name, ter mnoge druge, koncert pa končali pa z že znanim 360° trojčkom: Ultraviolet, With Or Without You in Moment of Surrender.

U2-jem je uspelo, v še večjo čast za prenos po vsem svetu pa si lahko šteje YouTube saj je prenos prek spleta po celem svetu tekel nemoteno! Bravo!

Če ste koncert zamudili, nič hudega, na YouTube-u bosta takoj po koncertu (končal se je ob 7:20 po našem času) na www.youtube.com/u2 na voljo dve ponovitvi koncerta, po tem pa bo celoten koncert na voljo v arhivu ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

U2 prek spleta v svet - thumbnail

U2 prek spleta v svet