v rubriki dogodki:
.. / / / 06.07.2001

Zgodil se je 9. bikers vikend

Minuli vikend so prebivaci Lendave zopet prišli na svoj račun, saj je le-ta oživela, v Petišovcih - sosednja vas kjer je bil center dogajanje se je odvijal 9. Bikers weekend. V omenjenih treh dneh je mesto preplavilo pribljižno 10.000 motoristov in civilov, ki so si prišli pogledat največji motoristično-glasbeni spektakel pri nas v organizaciji MC Road Warriors.

Mislim da ni potrebmo izgubljati preveč besed z raznimi opisi dogajanja saj fotografije povedo več. Zvezda petkovega večera je bil Carvin Jones. Temnopolti američan, ki je zagotovil da nedvomno spada med carje kitarskega performansa, saj je na svoj Strat odigral priredbe, največ Jimi Hendrix-a kar med nogami in za hrbtom, igral pa je tudi s svojimi škornji na tleh ležečo kitaro. Za njim so igrali še Blind pasengers ter The Spoons.

Po vročici petkovega večera je bila v sklopu motorističnega srečanja organizirana tudi Speedway dirka za pokal zlatega ovna. Slavili so 1.mesto: Matej Ferjan (SLO), 2.mesto: Piotr Lukasiewicz (POL), 3.mesto: Jože Koren (opis države ni potreben), odlični Andrea Maida pa je pristal le na 5. mesto. Za igrami, npr najmočnejši biker, ... ter podelitvi nagrad za najboljše motorje v različnih skupinah so z glasbo zopet pričeli Dicky B. Hardy in kasneje še odlični trio Dead moon iz ZDA. Višek večera in seveda celotnega srečanja pa so začeli fantje in deklica s skupine The Stroj ki svoje odlične ritme privabljajo iz raznih glasbil kot so sodi, gasilska sirena, bojler, različno železje, "flekserca", vse skupaj pa so jim pomagali začiniti še ogenjmetalci oz. Ogenjžerci in se ljudem definitivno vrinili v večno nepozabo.

Sledila pa je za nekatere zvezda večera, zame pač ne, italijansko madžarska naveza - Illona Staler ali po domače Cicciolina. Za svoja leta še vedno fatalna bivša pornostarleta, ki ji je zob časa povesil rit, kar pa za njene "kepce sladoleda? kot to pojejo Babewatch ne moremo prav reči, saj ima po oceni strokovnega ŽVPL-ovega sodelavca Billyja kar nekaj večje kot v obdobju njenuh filmov. Pa se vprašajmo zakaj?!?

-Domači bend? Posodi mi jurja so imeli nalogo da so svoje priredbe in izvedbe igrali toliko časa, da so najmlajši udeleženci srečanja postali zaspani in so malo pred tretjo uro zjutraj na oder prišle britanske deklice Rockbitch. Le te so v malo drugačni zasedbi kot lansko leto odigrale tako kot se za njih spodobi. Odlična glasba začinjena z lesbo performansom tako glasbenic kakor tudi dveh spremljevalnih deklet ki imata nalogo lizati se s fotografi in občinstvom ter se kurbati na odru. Fenomenalo ...

Če slučanjo še ne veste kam bi se dali zadnji vikend Junija 2002, vam motozbor toplo priporočamo, saj bo že 10. in mislim da glede na okroglo obletnico lahko pričakujemo kar najboljšega doslej.

Za ŽVPL iz Petišovcev Jaka Plahutnik & Barbara Košat

9071 - thumbnail

9071