v rubriki glasba:
.. / / / 04.05.2001

Babewatch: Dilema

Petero fantov iz benda Babewatch je po uspešnem prvem albumu, s katerega poznamo hit Dej mi mala, pred časom zopet udarilo na slovensko rock'n'roll sceno. Žal je treba dodati, da se je skupina kmalu po izidu drugega albuma Dilema, razšla. Sicer pa je na plošči deset brezkompromisnih rock štiklov in umirjen inštrumental za konec.

Vsi komadi so avtorski, govorijo pa o uporništvu, razočaranjem nad vrednotami trenutnega družbenega sistema in osebnih problemih. "Jezno" tematiko so fantje odlično nadgradili z zvokovno, torej glasbeno kompotento.

Osredjo vlogo odigrajo ostre, kričeče kitare, ki z močnimi bobni še nadgradijo frustrirajoče tekste. V tem pogledu so fantje opravili fantastično delo, skoraj predobro, da bi ga širša slovensko rock publika, sestavljena po večini iz vreščečih najstnic prebavila.

Pohvaliti velja tudi rezek, a močan pevčev vokal, za katerega se zdi, da včasih spominja na Bareta iz hrvaške skupine Majke. Sicer pa škoda, da skupina ni za videospot namesto skladbe Nočem posnela pesem Do dna ali pa kar naslovna Dilema.

Fantje so torej uporniki in tega ne gre pozabiti... Škoda torej, da se pesmi ne bo dalo več slišati v živo na koncertih. Morda pa nas "brača Šalehar" presenetijo še s čim novim...

"Keep on rockin' guys!"

Babewatch: Dilema
(leto izdaje 2000; založba Pop records; distribucija Nika).
Ocena: 4,5

Pripis uredništva
Kot ste najbrž že prebrali je skupina Babewatch spet aktivna v prenovljeni zasedbi, tako da Juretov zadnji stavek ni odzvenel v prazno. Pred kakšnim mesecem smo jih ujeli na "secret gigu", neuradnem koncertu v Malečniku pri Mariboru, z veseljem pa sporočamo še novičko, da bodo Babewatchi v novi zasedbi 24. maja nastopili v ljubljanskem klubu Hound dog!

Jure Plahutnik - avatar

Jure Plahutnik

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 28.04.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 16 člankov.

Babewatch: Dilema - thumbnail

Babewatch: Dilema