v rubriki film:
.. / / / 07.04.2003

Brez povratka 2, Državna varnost in Rekrut v kinu

Od 10. aprila si boste v večini slovenskih kinematografov lahko ogledali tri nove filme: drugi del trilerja Brez povratka, naslovljen preprosto Brez povratka 2, komedijo Državna varnost in akcijski triler Rekrut z Al Pacinom in Collinom Farrelom v glavni vlogi.

DRŽAVNA VARNOST
akcijski / komedija

Premiera: 10.04.2003
Režija: Dennis Dugan
Igrajo: Martin Lawrence, Steve Zahn, Bill Duke, Colm Feore, Eric Roberts
Spletna stran: www.continentalfilm.si/drzavna-varnost

V strašansko smešni, z akcijo nabiti komediji Državna varnost Martin Lawrence igra jezičnega kadeta iz Los Angelesa Earla Montgomeryja, ki bi verjetno lahko bil dober policist, če ne bi bil tak važič. Zaradi uporniškega obnašanja ga vržejo iz policijske akademije in zadovoljiti se mora z nepomembno službo varnostnika pri Državni varnosti.

Po srečanju z zadrtim policistom Hankom Raffertyjem (Steven Zahn), Earl Hanka obtoži telesnega napada. Hank izgubi značko, vržejo ga v zapor in nazadnje tudi on pristane pri Državni varnosti. Earlova zagnanost pripelje do prefinjene tihotapske operacije pod vodstvom Nasha (Eric Roberts) in morda celo do policijske zarote.

Zdaj si vsi želijo Earla in Hanka mrtva - čeprav morata še prej ubiti drug drugega.

Več o filmu na Continentalfilm.si

BREZ POVRATKA 2
grozljivka / srhljivka / triler

Premiera: 10.04.2003
Režija: David Ellis, David R. Ellis
Igrajo: Ali Larter, A.J. Cook, Andrew Downing, Michael Landes, Tony Todd
Spletna stran: www.deathiscoming.com

Kimberly se s prijatelji odpravi na izlet in ko se vozijo proti Daytona Beachu, dobi vizijo, da bo prišlo do hude nesreče, v kateri bodo vsi umrli. Upoštevajoč svarilo, se ustavi na sredini ceste in vozila v koloni se tako izognejo strašanski nesreči. Toda, ali so se res uspeli izogniti usodi?

Občutek, da so premagali smrt, ne traja dolgo. Njeni prijatelji en za drugim začnejo umirati v različnih nesrečah, zato se Kimberly po nasvet zateče v psihiatrično bolnišnico h Clear, edini preživeli potnici slovite letalske nesreče iz prvega dela filma Brez povratka. Po njenih besedah sodeč, smrt še vedno preži nanje.

Začenja se bitka s časom, ko skušata poleg sebe rešiti tudi življenja ostalih v skupini. Jim bo uspelo prelisičiti smrt? Je sploh mogoče izogniti se usodi, ki jim je namenjena?

Več o filmu na Kolosej.si

REKRUT
akcijski / triler

Premiera: 10.04.2003
Režija: Roger Donaldson
Igrajo: Al Pacino, Colin Farrell, Bridget Moynahan, Gabriel Macht, Kenneth Mitchell
Spletna stran: www.the-recruit.com

V času, ko je prva obrambna črta države, obveščevalna dejavnost, pomembnejša kot kdajkoli, prihaja srhljivka z Alom Pacinom in Colinom Farrellom. Prvič se odpirajo razvpita zaprta vrata CIE in nam nudijo insajderski vpogled v agencijo. Kako rekrutirajo novince, kako jih usposabljajo za vohunske igre in kako jih naučijo preživeti v svetu skrivnosti.

James Clayton (Farrell) se morda res ne vede kot običajen rekrut, je pa eden najinteligentnejših diplomirancev v državi - in natanko takšnega človeka si Walter Burke želi v agenciji. Misija v CII je za Jamesa zanimiva alternativa vsakdanjemu življenju, a preden postane operativec, mora James preživeti tajno urjenje, kjer se zelenci prelevijo v veterane. Ko ga Burke uvaja v skrivnosti in pravila igre, se James hitro povzpne in se vmes še zaljubi v Laylo (Moynahan), eno od rekrutinj.

Ravno ko James začne dvomiti v svojo vlogo in odnos mačke z mišjo, ki ga ima s svojim mentorjem, mu Burke zaupa nalogo: najti mora izdajalca. Ko napetost privede do osupljivega vrhunca, kaj hitro postane jasno, da znani CII-ni gesli še kako držita: Ne zaupaj nikomur in Nič ni tako, kot je videti.

Več o fimu na Kolosej.si

Brez povratka 2 / Drzavna varnost / Rekrut - thumbnail

Brez povratka 2 / Drzavna varnost / Rekrut