v rubriki glasba:
.. / / / 12.06.2012 13:43

Rock Music Fest 2012 v Ljubljani

Prihajajo Sunrise Avenue (FIN), Warrior Soul (ZDA), Elvis Jackson, Maybe Winehouse (VB), Lollobrigida (SLO-HRV), Tide, Toronto Drug Bust, Billysi in Yulia Schmidt.

Bliža se sredina meseca junija, in s tem tudi, 15. junij, ko bo Ljubljana dočakala prvo pravo glasbeno invazijo rock glasbe. Dogajalo se bo na zunanjem delu Gospodarskega razstavišča, kasneje pa se bo dogajanje nadaljevalo v Hali A Gospodarskega razstavišča. V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi se bo festival izpeljal pod streho gospodarskega razstavišča in ni bojazni za odpoved prireditve!

Sunrise Avenue

V maju so bili povabljeni na otvoritev najbolj pomembne klubske nogometne tekme sezone, saj so nastopili na finalu lige prvakov v Münchnu. O popularnosti skupine v Evropi je dovolj zgovoren podatek, da je album Out Of Style v Nemčiji postal platinast (preko 200.000 izvodov albuma), kar so fantje izvedeli na njihovem največjem samostojnem koncertu dosedaj, ki se je zgodil pred 7.500 glavo množico v nemškem Dusseldorfu. Oboževalci skupine bodo tako kmalu končno prišli na svoj račun tudi v Sloveniji! Le kdo ne pozna njihove skladbe Hollywood Hills, ta je tudi med najbolj poslušanimi skladbami v Sloveniji. Veliki preboj pa jim je omogočila skladba Fairytale Gone Bad, zaradi katere je bend kmalu postal eden izmed najbolj prepoznavnih v Evropi. Sunrise Avenue beležijo za ta čas neverjetne prodajne rezultate po Evropi in yse mudijo na poletni fetsivalski turneji. Finski fantje s hladnokrvnimi, zapeljivimi pogledi bodo tako končno zaigrali tudi na slovenskih tleh.

Maybe Winehouse

Slavnim blondincem se bodo pridružili Maybe Winehouse (Amy Winehouse Tribute Band), ki bodo z Amyjinimi skladbami obudili spomin na vrhunsko, nedavno preminulo pevko Amy Winehouse. Njena glasbena zapuščina obsega dva vrhunska albuma - Frank in Back to Black, sodelovala je tudi na posameznih projektih s producentom Markom Ronsonom ter drugimi glasbeniki. Zadnji duet je posnela z legendarnim Tonyjem Benettom, ki je zanjo dejal, da je "edina pevka, s katero je zapel na 'pravi način'".

Warrior Soul

Heavy hard rock žanr bodo zastopalii vedno agresivni in provokativni Američani, ki so pod vodstvom pevca Kory Clarke-a na sceni že od l. 1987. Hiti kot so Blown Away, Superpower Dreamland, In Conclusion, Children of the Winter bodo grmeli na festivalu. K nam prihajajo dejansko prvič, med drugim nastopajo letos poleti med drugim tudi na razprodanem in največjem nemškem metal/rock Wacken Open Air festivalu. Pred kratkim so sporočili, da gredo po Rock Music festivalu v Španijo na snemanje novega albuma, jeseni pa jih čaka koncertna turneja po Veliki Britaniji in večini preostale Evrope. Zanimanje za Warrior Soul je iz dneva v dan večje.

Elvis Jackson

Skupine ni potrebno posebej predstavljati. Po krajši pavzi bo ravno nastop na RFMS prvi v Ljubljani, obenem tudi prvi večji po uspešni enomesečni turneji po Veliki Britaniji in zahodni Evropi. Kot zanimivost, skupina se je preteklih tednih mudila tudi v studiu, kjer so posneli priredbo pesmi R.E.M. Losing My Religion za kompilacijo ameriške ambasade v Sloveniji, ki bo v celoti posvečena spominu na legendarno skupino R.E.M., kmalu pa naj bi pričeli tudi snemanje pesmi za novi, težko pričakovani peti album. Skupina je začela svojo glasbeno pot l. 1997, skozi katero so uspešno združevali ska, punk, hard core, metal ter reggae glasbo. Skupina, ki je do sedaj nastopila na različnih evropskih festivalih je znana predvsem po energičnih nastopih z obilico pozitivne energije. V teh dneh pa nam za spremembo predstavljajo svoji novi video in single This Time, verjetno najbolj romantičen v času delovanja skupine.

Lollobrigida

Leta 2003 sta Ida Prester in Natalija Dimicevski osnovali duo Lollobrigida, pet let kasneje so se jima pridružili še slovenski fantje, Natalijo pa je medtem zamenjala Petra in tako so skupaj še bolj utrdili hrvaško-slovensko elektronsko rock skupino. Skupina, ki veliko nastopa po celotnem prostoru nekdanje Jugoslavije pa je prejela tudi nagrado MTV Best Regional Act Award. Letos predstavlja album “Pilula”, postaja pravi hit domačih in tuijih koncertnih odrov, videli jih bomo med drugim tudi na Exit festivalu. In kar je najbolj pomembno, Lollobrigida napoveduje pravo disko punk zabavo!

Tide

Trenutno snemajo novi album, s katerim pravijo, da se vračajo ponovno v rokerske vode, s katerim so postali prepoznavni s prvima dvema albumoma Seven days in Nothing to Lose. Obdobje eksperimentiranja in izlet v bolj indie rock vode, ki so ga zabeležili z albumom Regeneration, pravijo, je tako za njimi. Skupini se je pridružil tudi novi bobnar Blaž Sotošek, ki je prej igral pri skupini Puppetz in v novi postavi pravijo, da se odlično počutijo ter da so dobili tudi novi kreativni zagon. Še pred RFMP festivalom bodo predstavili novi single z novega albuma z naslovom “Riot act”. Pirpravite se na pravi odmerek rocka.

Toronto Drug Bust

Skupina je bila v izhodišču projekt slovensko-finske naveze Koširja in Ramija Helineja. Zadnje čase pa Koširja na odrih spremlja le slovenski del zasedbe - kitarista Vid Polončič Ruparčič in Tamir Gostiša, bobnar Dorian Granda in basist Jernej Kržič - Nietzsche. V tej zasedbi so si na nedavnem STG festival tudi izborili nastop na dveh prestižnih poletnih festivalih, kot sta Terraneo na Hrvaškem in Sziget, največji evropski festival v madžarski prestolnici. Tudi sicer so TDB zelo aktivni in napovedujejo preboj tudi na druge tuje trge in so zadnje čase naš najbolj viden predstavnik v t.i. indie ali brit pop rock žanru.

Billysi

Billysi so ena izmed naprepoznavnejših rock skupin v Sloveniji. Znani so po odličnih nastopih v živo kot tudi po avtorskih komadih, ki se vrtijo na radijskih lestvicah: Brez besed, Neon, Ime, Hello, Hello… Melodičen rock s prepoznavnim in udarnim glasom Urške Majdič bo končno odmeval po enoletnem zatišju – prav na Rock Music Festu!

Adam

Skupina postaja čedalje bolj popularna med občinstvom, kot tudi med kritiki, bo prav tako nastopila na RMFS. Skupino sestavljajo odlični glasbeniki, ki v svoji glasbi združujejo silovite instrumentalne vložke, markantne melodije in močna besedila.

Yulia Shmidt

Pevka Yulia Shmidt je vsestranska glasbenica in avtorica, ki prihaja iz Rusije. Nastopala je na številnih festivalih širom vzhodne Evrope, kjer zadnji dve leti zastopa tudi slovenske barve. Kot vokalistvka deluje tudi v perspektivnem slovensko-ruskem rock bendu Alkimisti, s katerim bo nastopila tudi na Gospodarskem razstavišču.

Vstopnice

Cena vstopnic je 26 € za stojišča, 36 € za fan pit stojišča in 44 € za VIP sedišča s pogledom na oder.

Vrata na prizorišče se bodo odprla ob 18.uri.

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

 - thumbnail