v rubriki glasba:
.. / / / 09.02.2009 06:15

51. Grammyi: zmagovalca Robert Plant in Allison Krauss

Največ, kar pet Grammyev sta odnesla Robert Plant in Alison Krauss, sledil jima je največkrat nominirani Lil Wayne s štirimi Grammyi, tri gramofončke pa so dobili Coldplay!

Zmagovalca letošnjih albumov s 5 gramofončki sta Robert Plant & Alison Krauss, ki sta za svoje sodelovanje na albumu Raising Sand bila tudi nagrajena z najprestižnejšim Grammyem za album leta, dobila pa sta tudi nagrado za pesem leta (Please Read The Letter, spodaj).

Lil Wayne je od osmih nominacij dobil štiri nagrade, tudi za najboljši rap album (The Carter III) in najboljšo rap pesem (Lollipop), kot vedno jokavi Coldplay, pa so za bili nagrajeni z Grammyem za najboljši rock album za Viva la Vida or Death and All His Friends, naslovna pesem Viva la Vida pa je postala pesem leta.

Londončanka Adele je "sklestila" Grammya za najboljšo nova izvajalko, njena pesem Chasing Pavements, pa je dobila Grammya za najboljšo pop izvedbo. Bruce Springsteen pa je za Girls in Their Summer Clothes dobil nagrado za najboljš rock pesem.

Kar se tiče samega šova so letošnje Grammye "odprli" U2, ki svoj zadnji singel dobro promovirajo na spletu pa tudi na raznih prireditvah ...

Chrisu Martinu se je v pesmi Lost pridružil Jay-Z, ki je zarepal, Chris Martin pa se je že nekaj trenutkov kasneje pridružil svojem bendu Coldplay na drugem odru, kjer so odjokali zmagovito Viva La Vida.

Moči sta združili tudi Taylor Swift in Miley Cyrus ko sta skupaj zapeli pesem Fifteen. Siru Paulu McCartneyu se je na bobnih pridružil Dave Grohl in skupaj sta odžgala I Saw Her Standing There.

Celoten seznam zmagovalcev si lahko ogledate na Grammy.com, letos ste Grammye (predvsem zmagovalce) lahko spremljali tudi prek Twitterja, fotografije pa si lahko ogledate na Facebooku.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Robert Plant in Alison Krauss, zmagovalca letošnjih Grammyev (foto Kevin Mazur / Wireimage, vir Facebook.com) - thumbnail

Robert Plant in Alison Krauss, zmagovalca letošnjih Grammyev (foto Kevin Mazur / Wireimage, vir Facebook.com)