v rubriki glasba:
.. / / / 04.01.2001

Babewatch spet skupaj

Res je. Po vesteh, ki so lanskega septembra najavljale razpad rockerjev Babewatch, smo v uredništvo pravkar prejeli novico, da je bend ponovno ustanovljen, oziroma kakor pravijo v enem od komadov: "Vseen' mi je, zj*bite me, ampak jaz bom zmer' ustou ..."

Po štirih letih uspešnega nastopanja, dveh izdanih ploščah -- Komu stoji? (1999) in Dilema (2000) -- ter štirih videospotih sta se gonilna sila benda, brata Šalehar odločila, da še nista za v staro šaro. Okoli sebe sta zbrala nove glasbenike, pridružil se jim je nov manager in skupaj bodo zapluli novim glasbenim zmagam naproti.

V petčlanski zasedbi ostajata na vokalu Matevž - Hamo in na kitari Miha, novi pa so kitarist Spretanaaaaane, bobnar Bori in basist Hipi. Babewatch bodo s pomočjo novega managerja Iztoka Kurnika (Klemen Klemen, Garbage Enemy, Siddharta, ...) spet stopili na koncertne odre in nadaljevali promocijo plošče Dilema, v pripravi pa sta tudi dva nova videospota: Sanje neke marjetice in Neuničljivi madrfakr.

V času mirovanja benda sta Matevž in Miha počela marsikaj: od pisanja komadov za Tinkaro Kovač (Miha) do režiranja (Matevž), neuradno pa smo izvedeli, da se bo ostriženi Miha preizkusil tudi kot TV-voditelj v glasbeni oddaji Videospotnice.

Foto: (c) sirovburek@email.si

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Matevz in Miha - thumbnail

Matevz in Miha