v rubriki glasba:
.. / / / 06.12.2003

Beyonce vodi v nominacijah za Grammye

Beyonce in Jay-Z, Outkast in Pharrell Williams vsak s po šestimi nominacijami vodijo v nominacijah za 46. glasbene nagrade Grammy, najbolj prestižne nagrade glasbene industrije, ki jih bodo podelili naslednje leto, na slovenski kulturni praznik. Za vodečo trojico (četverico) so z petimi nominacijami visoko na lestvici tudi Missy Elliot, Eminem, Evanescence, 50 Cent, Chad Hugo, Ricky Skaggs, Justin Timberlake in Luther Vandross.

Beyonce se bo v kategoriji album leta pomerila z Missy Elliot (Under Construction), Evanesence (Fallen), Outkast (Speakerboxxx/The Love Below), Justinom Timberlakeom (Justified) in White Stripes (Elephant).

Nevarno zaljubljena Beyonce kandidira tudi v borbi za pesem leta s pesmijo Crazy in Love, sledijo Black Eyed Peas z Justinom Timberlakeom in Where is the Love, pa Coldplay z Clocks; in Eminem z Lose Yourself, na koncu pa še Hey Ya! in OutKast.

Skozi celoten seznam nominirancev (ogledate si ga lahko nagrammy.com) letos veje moderni r'n'b, ki je v letu '03 očitno zmlel pop/rockovsko konkurenco ...

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Beyonce - thumbnail

Beyonce