v rubriki glasba:
.. / / / 05.02.2002

Nov spot pojočega zaklonišča

Zaklonišče prepeva, ki so pred tremi meseci na tržišče lansirali ploščo Odoh majko u rokere, pripravljajo že tretji single in spot za pesem Sretan sam (da postoji neko). Ker je tokratni single bolj lirične narave (ne pripoveduje o npr. Mići Muriquiju), tudi spot ne sledi zgodbi pesmi, ampak se bolj posveča - polgoli - vizualizaciji in estetiki.

ZP (beri Zaklonišče prepeva) so skupaj z režiserjem Venom Jemeršičem po uspehu spota Mičo Muriqui ide u Holivud ugotovili, da golota privablja gledalce in dviguje popularnost spotu, kar pa je potrdil prav Hasan iz azila. Oba sta namreč kotirala visoko na Videospotničarski lestvici, po slikah iz snemanja spota sodeč, pa bo Sretan sam (da postoji neko) še bolj privabljal gledalce.

Okoli nastanka spota kroži pa še ena štorija. Veliki Ven (slovenski video Ridley Scott) je pred časom, ko se je sodelovanje med ZP-ji in njim začenjalo, obljubil, da bo v primeru, če bodo skupaj posneli štiri spote in bodo vsi postali uspešnice, brezplačno posnel peti videospot. In ker beseda ni konj, sploh pa če ti bend in menedžer pod nos pomolijo podpisan dokument, se je moral Ven odpovedati honorarju.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

Srecni smo vsi - thumbnail

Srecni smo vsi