v rubriki glasba:
.. / / / 02.12.2001

Billy ima novo skupino

Res je. Billy Corgan, vodja, pevec in kitarist prosalvljene chicaške alternativno rockovske semi-post-grunge postave Smashing Pumpkins, ki je pred letom napovedala, da izstopa iz arene slavnih, je pred tedni prestavil svojo novo zasedbo z imenom Zwan (v njej so še kitarist Matt Sweeney, bobnar Jimmy Chamberlin in basist Skullfisher).

Veliko zanimanje kritikov in javnosti za Corganovo novo glasbeniško združbo je razumljivo, saj so Smashing Pumpkins pomenili eno od izrazno najučinkovitejših rock baterij iz svežnja, v katerega smo ali pa kar še prištevamo imena kot so Spacehog, Silverchair, Pearl Jam, Everclear itd.

Izdali so pet albumov, leta 1994, ko so bili še bolj neznani, pa so nastopili tudi na festivalu Novi Rock v ljubljanskih Križankah. Corgan je po sodelovanju s Courtney Love pred dvema letoma, ki ga je na samem koncu zaznamovala precejšnja vročekrvnost obeh vpletenih, letos poleti koncertno zasodeloval s britansko rock ikono, to je skupino New Order, frakcijo njegovih nespornih idolov, benda Joy Division.

Prvo izdajo skupine Zwan lakho pričakujemo že v prvi, toplejši polovici leta 2002.

Matija Rossa

Smashing Billy - thumbnail

Smashing Billy