v rubriki glasba:
.. / / / 18.08.2001

Siddharta z novim spotom

V začetku meseca je rockovska skupina Siddharta v treh dneh posnela svoj novi spot. Tokrat so za povzdig med uspešnice na albumu Nord izbral balado Samo edini. Spot je zrežiral Sašo Podgoršek, direktor fotografije je bil Simon Pintar, producenti spota pa so Nora Productions kot izvršni producent, Multimedia kot Siddhartina matična založba in TV Slovenija kot izvršni soproducent.

Pričujoči video spot naj bi bil do sedaj najdražji, kar si jih je lahko (za domači trg) privoščila kakšna domača glasbena skupina, saj so za dosedanje rekorderje veljali Čuki oz. njihov televizijski podvig Ta vlak, ki je že pred petimi leti veljal pribljižno 2 milijona tolarjev. (Skupina Laibach je s finančno pomočjo svoje londonske založbe Mute npr. že pred desetimi leti posnela 80.000 DEM vreden spot za temo Witschaft Ist Tot, režiral ga je arhitekt Peter Vezjak)

V spotu, ki je žanrsko mini kriminalka, morda pa celo srhljivka, poleg manjše skupinske vloge, v kateri so nastopili člani priljubljenega seksteta, je naslovno vlogo zapornika obsojenega in nato za svoj morilski greh tudi kruto kaznovanega odigral naturščik Toni, ki je ne le prijatelj članov skupine in občasno tudi amaterski igralec, pač pa po poklicu kar policist.

Vsebina spota bo torej lahko za marsikoga, predvsem dobronamernega in občutljivega starša, tudi sporna. A počakajmo na val reakcij.

Premierno prikazovanje bo to nedeljo 19.08. v Videospotnicah.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Siddharta - Samo edini - thumbnail

Siddharta - Samo edini